naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Grote milieu-actie van de Jeugdraad start volgende week

21 maart ’19 (do)
Vanaf volgende week organiseert de Jeugdraad een grote milieu-actie. Doe jij ook mee?

Op zaterdag 23 en zondag 24 maart organiseert Limburg.net opnieuw de zwerfvuilactie straat.net, waarbij over heel Vlaanderen duizenden vrijwilligers van scholen en verenigingen zoveel mogelijk zwerfvuil willen opruimen.

Ook in Tessenderlo was het engagement de voorbije jaren al groot om mee te werken aan een beter milieu, maar deze keer wil de Jeugdraad zelfs nog een stapje verder gaan en een grote milieu-actie te organiseren.

Zwerfvuil wordt opgeruimd ... en tentoongesteld

Een van de agendapunten tijdens de laatste Jeugdraad waren de recente klimaatacties, waarbij de Looise jongeren zich afvroegen of er in Looi niks extra gedaan kan worden om de milieuvervuiling in de kijker te zetten. Alle Looise jeugdverenigingen waren meteen enthousiast en na een brainstorm samen met de Jeugddienst en schepen van Jeugd Karolien Eens werd beslist om het verzamelde zwerfvuil gedurende een midweek (van maandag 25 tot vrijdag 29 maart) tentoon te stellen op de marktplein in het centrum én een register te voorzien in het gemeentehuis.

Het voorstel kreeg al snel de steun van schepen van Milieu Stefan Govaerts en de rest van het college van burgemeester en schepenen. "Het lijkt ons zeer zinvol om als Jeugdraad onze schouders te zetten onder dergelijke acties voor het milieu” zeggen GeJR-voorzitters Laura Bertels en Rutger Janssens. “Wekelijks werken de jeugdverenigingen van Tessenderlo mee aan een samenleving waar kinderen en jongeren een plaats krijgen, zij creëren een soort van toekomst voor jonge mensen. Om deze toekomst te bereiken en te kunnen blijven garanderen, moet er ook zeker rekening gehouden worden met het milieu. We willen graag de inwoners van Tessenderlo, jong en oud, bewust maken van de invloed van sommige zaken. Er zijn heel wat kleine dingen die we kunnen doen om een wereld van verschil te maken en ons een klimaatbewuste gemeente kan opleveren."

Register in gemeentehuis en scholen

“Het milieu ligt me heel nauw aan het hart en als nieuwe schepen van Jeugd kan ik het alleen maar toejuichen dat onze gemeentelijke Jeugdraad me hierin volgt en toont dat het een hart voor ons milieu heeft” zegt schepen Eens. “Ik vond het een schitterend voorstel om een extra initiatief te koppelen aan de straat.net-actie. Enerzijds zorgen we met de opruimactie voor een mooiere en nettere gemeente en door het zwerfvuil achteraf zichtbaar op het marktplein tentoon te stellen hopen we de Looise burgers te sensibiliseren en hun ogen te openen dat afval in een vuilniszak hoort en niet in de natuur of op straat. In het gemeentehuis gaan we bovendien een register leggen dat iedereen die begaan is met de natuur en het milieu en zich mee wil inzetten voor een proper Looi kan gaan tekenen. Daarnaast gaan we het register ook in de scholen ter beschikking stellen. Het register zal in het gemeentehuis liggen van maandag 25 maart tot en met vrijdag 28 juni.”

Niet alleen de Jeugddienst heeft een milieu-actie, ook de Lokale Handelsraad heeft tijdens het weekend van zaterdag 23 en zondag 24 maart een actie tijdens de Lentewinkeldagen. Op vertoon van je kassaticket kan je aan de tent op de markt een milieuvriendelijke winkeltas afhalen.

Nieuwsoverzicht
zwerfvuil

Openingsuren & contact

Jeugddienst

adres
Vismarkt (cultuurhuis/het LOO)3980 TESSENDERLO
Tel. tel.
013 67 76 31
e-mail
jeugddienst@tessenderlo.be
Vandaag gesloten

Lees meer artikels over