naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Ken jij het Huis van het Kind al?

19 december ’18 (wo)
Exact een jaar geleden werd de aftrap gegeven voor het project “Huis van het Kind Tessenderlo”. Wat is nu precies het Huis van het Kind Tessenderlo? Een interview met Lotte Nuyts, coördinator van Huis van het Kind Tessenderlo.

We ondervinden dat (aanstaande) ouders, kinderen én jongeren moeilijk de weg vinden in het talrijke aanbod binnen onze gemeente. Met het huis van het Kind Tessenderlo brengen we organisaties en initiatieven die actief zijn op het vlak van gezinsondersteuning binnen Tessenderlo samen. De nadruk ligt op een goede samenwerking en doorverwijzing tussen verschillende diensten.

Wat doet het Huis van het Kind dan concreet voor deze doelgroep?

Het huis van het Kind bundelt en promoot het aanbod van de verschillende partners. Op die manier hebben we een groter draagvlak om ons aanbod bekend te maken en ontstaan er zelfs nieuwe initiatieven. Zo werd bijvoorbeeld bij de aanvang van dit schooljaar in elke school aan ouders hulp geboden bij het aanvragen van de studietoelage.

Hoe zijn jullie hieraan begonnen?

Begin 2018 zijn we gestart met drie ondersteunende werkgroepen om het opstarten van het Huis van het Kind voor te bereiden. Verder hebben we ons gefocust op het samenbrengen van alle partners die onze doelgroep ondersteunen. Alle Looise scholen vertegenwoordigd zijn in de actieve werking van het Huis van het Kind Tessenderlo, en daar zijn we blij mee. Maar ook andere partners zoals Opvoedingswinkel West-Limburg, de CLB’s, Kind&Gezin, gemeentelijke diensten, kinderopvanginitiatieven, Kind in Nood, … zijn nauw betrokken.

Waar kan de Looienaar het Huis van het Kind vinden?

Er is (nog) geen fysiek Huis van het Kind. We zetten sterk in op het uitbouwen van een sterk netwerk met onze partners en de website www.huisvanhetkindtessenderlo.be. Daar wordt informatie gebundeld per thema: zwangerschap, baby’s en peuters, gezinnen met kleuters, lagereschoolkinderen of tieners en jongvolwassenen. Je vindt er ook een agenda met allerlei activiteiten in Tessenderlo en omgeving.

De website groeit nog steeds: we streven ernaar om alle informatie rond onze thema’s te bundelen op dit platform. Zo zal je binnenkort alle kinderopvanginitiatieven terug kunnen vinden op www.huisvanhetkindtessenderlo.be.

Nieuwsoverzicht
logo

Openingsuren & contact

Sociaal huis

adres
Postadres: Markt 15A (te bereiken via Gerhagenstraat 39)3980 TESSENDERLO
Tel. tel.
013 66 17 50
e-mail
info@ocmwtessenderlo.be
Vandaag gesloten

Lees meer artikels over