naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Bekendmaking zetelverdeling Bijzonder Comité Sociale Dienst (BCSD)

14 december ’18 (vr)
Op 1 januari treedt het nieuwe decreet lokaal bestuur in werking inzake de politieke organen. Dat heeft bepaalde gevolgen.

Het betekent onder andere dat de leden van de gemeenteraad en de OCMW-raad nu samenvallen. Ook het College van burgemeester en schepenen en het Vast bureau vallen samen. Voor enkele specifieke bevoegdheden wordt een Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst (BCSD) opgericht.

Het aantal zetels dat elke politieke lijst toegewezen krijgt in het BCSD wordt bepaald in verhouding tot het aantal zetels dat elke lijst heeft binnen de gemeenteraad (conform artikel 91 van het decreet lokaal bestuur).

In Tessenderlo zijn er acht leden van het BCSD toe te wijzen naast de voordracht of stemming van de voorzitter van het bijzonder comité.

De verkozenen van de lijsten konden tot 13 december 2018 (zestig dagen na de dag van de gemeenteraadsverkiezingen) verklaren dat ze zich met elkaar verbinden tot een groep van lijsten. Uiterlijk op 14 december 2018 (de 61e dag na de gemeenteraadsverkiezingen) maakt de algemeen directeur bekend hoeveel zetels van het bijzonder comité toekomen aan de verschillende lijsten en/of groepen van lijsten.

Dit is het resultaat voor Tessenderlo op basis van de zetelverdeling volgens de verkiezingsuitslag van 14 oktober 2018 en rekening houdend met de tijdig ontvangen groepen van lijsten:

 

Lijst Zetels gemeenteraad Zetels bijzonder comité
SP.a-SPIL en CD&V 15 5
N-VA en Groen 6 2
Looi.nu 2 1
Open VLD 2 0
Nieuwsoverzicht
deur

Openingsuren & contact

dienst Communicatie & Onthaal

adres
Markt 15A3980 TESSENDERLO
Tel. tel.
013 35 33 68
e-mail
communicatie.onthaal@tessenderlo.be
Vandaag:09.00-12.00 uur en 16.30-19.00 uur