naar top

Losloopbos voor honden in Gerhagen

13 februari ’19 (wo)
Zoals we al in het informatieblad van november 2018 publiceerden zal in Gerhagen een losloopgebied voor honden gemaakt worden in een bos van 7,5 ha groot. Hiermee heeft Tessenderlo tegelijk één van de grootste losloopgebieden voor honden in Vlaanderen!

Aan deze inrichting hangt natuurlijk ook een prijskaartje vast. De Merode, prinsheerlijk platteland subsidieert € 10.000, provincie Limburg co-financiert voor € 10.000 en Tessenderlo investeert eenzelfde bedrag.

Dit omvat de bosdunning, het verwijderen van exoten, 1,7 km aan omheining van 1,50 meter hoog (robinia palen en zware ursusdraad), poorten met inkomsas, vuilnisbakken, infoborden, zitbanken, aanmaak folders, ...

Regionaal Landschap Lage Kempen (RLLK) en de sociale tewerkstelling De Winning uit Lummen zullen de werken in het veld coördineren en uitvoeren.

Het gemeentebestuur zit ondertussen samen met hondenschool De Drie Linden om de inhoudelijke planning verder te ontwikkelen (reglement, infoborden, folders, ...) en een zo breed mogelijk draagvlak te creëren.

De timing voor de aanleg van het losloopbos is voornamelijk afhankelijk van de bosdunning. Ofwel gebeurt dit voor het broedseizoen (voor 1 maart) ofwel pas na het broedseizoen (na 31 juli). Dat is momenteel nog een beetje koffiedik kijken want dit hangt af van de kalender van de exploitant. Wat we wel kunnen meegeven, is dat de officiële opening voorlopig gepland is in september 2019. Meer informatie volgt later.

Op het  kaartje zie je het ontwerp zoals het momenteel voorligt.

Nieuwsoverzicht
ontwerp

Openingsuren & contact

dienst Gerhagen

adres
Bosmuseum - Zavelberg 103980 TESSENDERLO
Tel. tel.
013 35 02 42
Fax fax
013 67 36 93
e-mail
jan.verheyen@tessenderlo.be
Vandaag:09.00-12.00 uur

Lees meer artikels over