naar top

Premies vanaf nu in LimbU

13 februari ’19 (wo)
Voor heel wat acties kan je als burger beloond worden met LimbU. Hieronder vind je de premies waarvoor je beloond in Tessenderlo wordt in LimbU, maar ook hoe je de LimbU kunt uitgeven.

In Tessenderlo werken we ook met de LimbU. De LimbU is een gemeenschapsmunt die alle Limburgse partijen, van overheden tot bedrijven en van verenigingen tot individuen, wil verbinden om samen de handen in elkaar te slaan en te bouwen aan een groener en warmer Limburg. 

 • Mooimakers
  Voor het opruimen van zwerfvuil kan je LimbU verdienen.
  Je moet je hiervoor registreren als Mooimaker op www.mooimakers.be. Op de actiekaart duid je aan welk stukje van Tessenderlo je mee wil proper houden.
  Per kwartaal kan je 25 LimbU verdienen door het opruimen van zwerfvuil.

 • FairTradefan
  Ben je of word je Fairtradefan dan krijg je hiervoor vanaf 1 januari 2019 1 keer per jaar 2,5 LimbU als beloning.

 • Premie aanleg groendak
  Een groendak heeft verschillende voordelen: het neemt regenwater op waardoor het rioleringsstelsel ontlast wordt, het isoleert goed zowel in de zomer als in de winter, het verbetert de biodiversiteit, het verhoogt de waarde van het gebouw, het werkt zuiverend en het verhoogt de levensduur van de dakbedekking.
  Het gemeentebestuur wil de aanleg van groendaken stimuleren en voorziet een premie in LimbU volgens deze verdeelsleutel:
  • 70 – 100 m2: 40 LimbU;
  • 101 – 125 m2: 60 LimbU.

 • Premie Voorhuwelijkssparen
  Als je gaat trouwen kan je een premie van het gemeentebestuur krijgen. Let op! Dit geldt niet voor wettelijk samenwonenden.
  Je moet voldoen aan deze drie voorwaarden:
  • één jaar in Tessenderlo ingeschreven zijn;
  • én minimaal 3 jaar aangesloten zijn bij een erkende dienst “voorhuwelijkssparen”;
  • én jonger zijn dan 30 jaar.
   Bij de aanvraag moet je een attest van de spaarinstelling waaruit het gespaarde kapitaal blijkt kunnen voorleggen. Dit moet je binnenbrengen bij de dienst Burgerzaken.
   De premie bedraagt 14,88 LimbU.
 • Premie steriliseren en castreren huiskatten
  Wie een kat wil verkopen of weggeven, is verplicht het dier te laten steriliseren. Sinds 1 april 2018 moeten kittens gesteriliseerd of gecastreerd worden voor ze 5 maanden oud zijn. Katten geboren tussen 31 augustus 2014 en 1 april 2018 moeten ten laatste op 1 januari 2020 gesteriliseerd zijn.
  Het gemeentebestuur wil eigenaars van huiskatten ondersteunen. Vandaar dat er een reglement werd uitgewerkt voor financiële ondersteuning: 15,00 LimbU voor een kater, 25,00 LimbU voor een kattin.
  Let op! Dit reglement is geldig tot en met 31 december 2019.

 • Premie zwaluwkolonies
  Voor het in standhouden van een zwaluwkolonie met minder dan 3 bezette nesten (kleine kolonie) krijg je een subsidie van 12,50 LimbU/jaar. Is het een grote kolonie (3 of meer bezette nesten) dan is de subsidie LimbU/jaar.

 • Compostvaten en –bakken
  Het thuiscomposteren wordt aangemoedigd door het goedkoop aanbieden van compostvaten en compostbakken. Bovendien krijg je 5 LimbU per gezin per jaar uitbetaald als extra stimulans. Aan te vragen via www.limbu.be

Hoe kan je de verdiende LimbU uitgeven?

 • Je kunt betalen met LimbU in het gemeentehuis bij bijvoorbeeld de dienst Burgerzaken.

 • Je kunt met de LimbU Looise cadeaubons kopen bij de onthaalbalie van het gemeentehuis, vanaf een bedrag van € 10,00.

 • Je kunt aan de onthaalbalie grofvuilstickers, groenafvalzakken of PMD-zakken kopen met de LimbU.

 • Op www.mijnlimbu.be kan je tickets aankopen voor het openbaar vervoer (De Lijn en NMBS) maar ook bioscooptickets voor Kinepolis en Euroscoop. Je kan online de bestelling plaatsen en de tickets worden je dan per post toegestuurd.

Dus je ziet, genoeg mogelijkheden om jouw LimbU-beloning gemakkelijk te verzilveren!

Aarzel niet en registreer je op www.mijnlimbu.be. Hoe meer Looienaars deelnemen, hoe groter de positieve impact zal zijn!

Nieuwsoverzicht
limbU

Openingsuren & contact

Afdeling Milieu

adres
Markt 15A3980 TESSENDERLO
Tel. tel.
013 35 33 34
e-mail
milieu@tessenderlo.be
Vandaag:09.00-12.00 uur

Lees meer artikels over