naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Winnaars fopeierenzoektocht Bosmuseum

14 februari ’18 (wo)
Afgelopen jaar mochten het Bosmuseum en het infopunt Poort Gerhagen meer dan 16.000 bezoekers verwelkomen. Hiertussen ook enkele honderden kinderen die in het Bosmuseum op zoek gingen naar de 16 fopeieren.

Moest de Fopvogel een echte vogel zijn, dan zou hij zijn eieren in een mooi, warm en veilig nest leggen. Onze Fopvogel heeft zijn eieren echter bij andere vogels in het museum gelegd. Is hij familie van de Koekoek of is hij gewoon te lui om zelf een nest te maken? De kinderen gingen op zoek bij welke vogels de valse eieren verstopt zaten.

Uit de volledig correcte antwoordformulieren trok een onschuldige hand twee geluksvogels. Zij schoten de hoofdvogel af en ontvingen een cadeaumand voor echte speelvogels. Bravo aan Xjirtan Dierckx (9 jaar) uit Tessenderlo en Mats Luyts (5 jaar) uit Heppen.

Wie wil, kan ook in 2018 langskomen in het Bosmuseum voor een zoektocht naar de Fopeieren tijdens de openingsuren.

In het Bosmuseum kan je terecht voor een permanente tentoonstelling "van ei tot ei". Op een aangename maar boeiende manier word je rondgeleid in de wereld van onze gevederde vrienden. De toegang voor een bezoek tijdens de openingsuren is gratis. Begeleide bezoeken zijn ook mogelijk (€ 30,00 voor groepen tot max. 30 personen).

Nieuwsoverzicht
fopeieren

Openingsuren & contact

dienst Gerhagen

adres
Bosmuseum - Zavelberg 103980 TESSENDERLO
Tel. tel.
013 35 02 42
Fax fax
013 67 36 93
e-mail
jan.verheyen@tessenderlo.be
Vandaag:09.00-12.00 uur en 16.30-19.00 uur

Lees meer artikels over