naar top

Winnaars fopeierenzoektocht Bosmuseum

13 februari ’19 (wo)
Afgelopen jaar mochten het Bosmuseum en het infopunt Poort Gerhagen meer dan 16.000 bezoekers verwelkomen. Hiertussen ook enkele honderden kinderen die in het Bosmuseum op zoek gingen naar de 16 fopeieren. De winnaars van de actie zijn nu bekend.

Winnaars 2018

Afgelopen jaar mochten we meer dan 16.000 bezoekers verwelkomen in het Bosmuseum en het infopunt Poort Gerhagen. Hiertussen zitten ook enkele honderden kinderen die in het Bosmuseum op zoek gingen naar de 16 fopeieren. De kinderen gingen op zoek bij welke vogels de valse eieren verstopt zaten. 

Uit de volledig correcte antwoordformulieren trok een onschuldige hand twee geluksvogels. Zij schoten de hoofdvogel af en ontvingen een cadeau voor echte speelvogels. Bravo voor Colin Coomans (12 jaar) en Zoë Helsen (10 jaar), beide uit Tessenderlo!

Zoektocht naar de eieren van de fopvogel

Moest de Fopvogel een echte vogel zijn, dan zou hij zijn eieren in een mooi, warm en veilig nest leggen. Onze Fopvogel heeft zijn eieren echter bij andere vogels in het museum gelegd. Is hij familie van de Koekoek of is hij gewoon te lui om zelf een nest te maken?

Breng met je kind(eren) zeker een bezoekje aan het Bosmuseum en ga met hen op zoek naar de “eieren van de Fopvogel”.

Vraag je deelnameformulier aan de balie en noteer de namen van de adoptieouders. Uit de correct ingevulde formulieren worden op het einde van het jaar twee winnaars getrokken die een mooi natuurpakket ontvangen.

Kan jij ze allemaal vinden? Alvast veel speurplezier! 

 

Nieuwsoverzicht
fopeieren

Openingsuren & contact

dienst Gerhagen

adres
Bosmuseum - Zavelberg 103980 TESSENDERLO
Tel. tel.
013 35 02 42
Fax fax
013 67 36 93
e-mail
jan.verheyen@tessenderlo.be
Vandaag:09.00-12.00 uur

Lees meer artikels over