naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Honden aan de leiband in Gerhagen

14 februari ’18 (wo)
Meer en meer krijgen we de opmerking van bezoekers dat hondenbaasjes hun trouwe viervoeter laten loslopen in Gerhagen. De wetgever is hier nochtans vrij duidelijk in: in Vlaamse natuurgebieden moet de hond aan de leiband en op de paden blijven!

Niet alleen kinderen en volwassenen zijn vaak bang voor onbekende viervoeters, ook broedende vogels en andere dieren ondervinden last van rondsnuffelende honden die van de paden gaan. Bovendien hebben baasjes hun hond ook niet steeds onder controle (bv. bij uitvallen naar ander honden) al denken ze dikwijls van wel.

Hoe je het ook draait of keert, eens er een serieus conflict met honden is, is deze situatie zeer moeilijk te temperen, hoe goed je je hond ook onder controle hebt. Met alle gevolgen van dien: verwijten, mogelijk geblesseerden en schade, verzekeringen, kosten en wie weet zelfs een proces.

Wij zijn een hondenvriendelijke gemeente maar uit respect voor alle bezoekers vragen wij de baasjes om hun hond altijd en overal aangelijnd te houden.

Goed om te weten: het gemeentebestuur heeft de opdracht gegeven om te onderzoeken waar een losloopgebied voor honden kan gerealiseerd worden zodat de honden vrij maar toch gecontroleerd kunnen spelen.

Nieuwsoverzicht
hond

Openingsuren & contact

dienst Gerhagen

adres
Bosmuseum - Zavelberg 103980 TESSENDERLO
Tel. tel.
013 35 02 42
Fax fax
013 67 36 93
e-mail
jan.verheyen@tessenderlo.be
Vandaag:09.00-12.00 uur en 16.30-19.00 uur

Lees meer artikels over