naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Bied je afval correct aan!

05 december ’17 (di)
Limburg.net spoort iedereen aan om het afval correct aan te bieden zodat het makkelijker wordt voor de ophalers.

Campagne correct aanbieden van afval

Elke dag halen de afvalophalers van Limburg.net tonnen afval op. Heel veel mensen bieden hun afval correct aan zodat de ophalers het afval veilig en efficiënt in de ophaalwagen kunnen deponeren. Toch wordt niet alle afval correct aangeboden. Hierdoor wordt het werk voor de ophalers soms onveilig en kan het minder snel en efficiënt uitgevoerd worden. Ook om het afval goed te kunnen sorteren is correct aanbieden noodzakelijk.

Om die reden start Limburg.net vanaf januari 2018 met een sensibiliseringscampagne om alle inwoners van Limburg en Diest te informeren hoe ze hun afval correct kunnen aanbieden. In deze campagne komen de meest voorkomende fouten aan bod. Zo bemoeilijkt het dichtkleven van een huisvuilzak met tape het ophalen en zijn ook te zware vuilniszakken een probleem voor de ophalers. Daarnaast kan afval dat aan de buitenkant van de zak wordt vastgebonden niet gerecycleerd worden en zo gaan er kostbare afvalstromen verloren.

Na de uitgebreide informatiecampagne zal Limburg.net strenger controleren op het correct aanbieden van afval. Om iedereen de kans te geven om zijn afval correct aan te bieden zullen de afvalophalers van Limburg.net een waarschuwing achterlaten waar het afval niet correct wordt aangeboden. Afval dat bij een volgende ophaling niet correct wordt aangeboden zal dan blijven staan.

Nieuwsoverzicht
logo

Openingsuren & contact

Recyclagepark Limburg.net

adres
Fabrieksstraat z/n3980 TESSENDERLO
Tel. tel.
013 69 00 12

Openingsuren en contact

Lees meer artikels over