naar top

Dierenasielen zoeken vrijwilligers en pleeggezinnen

31 augustus ’17 (do)
Word vrijwilliger of pleeggezin voor dierenasielen en help mee!

Word vrijwilliger

Iedere dag zijn heel wat Limburgers belangeloos in de weer voor het welzijn van dieren. Heb jij ook een hart voor dieren en wat extra tijd die je graag op een zinnige manier wilt spenderen? Dan is vrijwilligerswerk echt iets voor jou.

Er is altijd wel wat te doen. Wil je wekelijks enkele uurtjes helpen, bij een eenmalige actie of op regelmatige tijdstippen bijspringen? Alles kan. Het werk is zinvol, boeiend en leerzaam.

Je helpt dieren uit de nood en voorkomt dat ze erin geraken. Je ontmoet verschillende dieren én mensen. Je leert van ervaren medewerkers hoe je met dieren moet omgaan, hoe je hen moet verzorgen, ...
Er zijn altijd handen tekort en taken op maat voor iedereen. Zo kun je meehelpen in het dierenasiel zelf of thuis als pleeggezin helpen bij de opvang van kittens en pups, ...

Hoe kan je helpen?

  • Hokken poetsen;
  • honden uitlaten;
  • katten socialiseren;
  • klussen: materialen herstellen, ...;
  • nacontrole van geplaatste dieren;
  • promotie en PR;
  • inzamelacties;
  • websitebeheer.

Word pleeggezin

Sommige dieren zijn te jong of te kwetsbaar om in het dierenasiel verzorgd te worden. Zij hebben meer aandacht en zorgen nodig.

Voor kittens, moederkatten met kroost of pups werken de dierenasielen met pleeggezinnen. Pleeggezinnen worden door het betrokken dierenasiel of kattenasiel ondersteund met advies en materialen. De dierenasielen dragen de medische kosten en zoeken actief naar een geschikte thuis voor de dieren.

Iedereen kan zijn eigen talenten ontplooien: ben je goed in organiseren, communiceren of verzorgen? Er is altijd wel een dierenorganisatie die jouw talenten nuttig kan besteden.

Een lijst van Limburgse dierenasielen vind je op www.limburg.be/loket#63534-2314.

Op deze website http://www.onlypets.be/asielen vind je ook een lijst en een kaart.

Nieuwsoverzicht
hond

Openingsuren & contact

Milieudienst

adres
Markt 15A3980 TESSENDERLO
Tel. tel.
013 35 33 34
e-mail
milieu@tessenderlo.be
Vandaag gesloten

Lees meer artikels over