naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Looi Feest!

11 juni ’18 (ma)
Hét evenement van het jaar in Tessenderlo is ongetwijfeld Looi Feest, een initiatief van gemeente en lokale handel. Van vrijdag 6 tot en met dinsdag 10 juli is het zover: het dorpsfeest van Vlaanderen met alle bekende ingrediënten barst weer los!

We zetten even de belangrijkste gegevens van de editie 2018 voor u op een rijtje.

Kermis

 • Aanvangsuren kermis:
  • vrijdag vanaf 15.00 uur (opgelet: nieuw vervroegd aanvangsuur!);
  • zaterdag en zondag vanaf 14.00 uur;
  • maandag vanaf 09.00 uur;
  • dinsdag vanaf 14.00 uur;
 • Op maandagnamiddag is er de kermis voor mensen met een beperking. Al heel wat jaren biedt Kiwanis Alchemia Tessenderlo in samenwerking met het gemeentebestuur en de gemeentelijke Sociale Raad een honderdtal mensen met een beperking de kans om te genieten van een geweldige kermisnamiddag. Iedere deelnemer krijgt bonnetjes ter waarde van zowat € 25,00. Na de kermis krijgen zij nog koffiekoeken en drankjes aangeboden. Inlichtingen: iwan@bevaplus.be.
 • Dinsdagnamiddag: familiekermis aan sterk verminderde prijzen. 

Braderij

Het handelscentrum van Tessenderlo is omgetoverd tot een heus SOLDENparadijs. In de Neerstraat kan je in de Wiekent-wagen T-shirts van Looi winnen en in de Stationsstraat kan je authentieke Mustangwagens bewonderen.

Aanvangsuren braderij:

 • vrijdag vanaf 15.00 uur(opgelet: nieuw vervroegd aanvangsuur!);
 • zaterdag en zondag vanaf 14.00 uur.

Op maandagvoormiddag is er de jaarlijkse Looi Feest-markt (Kerkstraat en Rodeheide). 

Straatanimatie

In de winkelstraten ontmoet je tijdens de braderij regelmatig straattheatergezelschappen. Ook de Looise catchjongens- en meisjes zijn op zaterdag en zondag paraat in de Stationsstraat (omgeving Steendriesen) met een catchspektakel van de bovenste plank. Twee dagen lang zullen de mannen en vrouwen van de Flemish Wrestling Force, waaronder onze eigen rasecht Looienaars Jungle Jill & Homeless Tom, top entertainment voorzien. Hierin worden ze bijgestaan door enkele van de beste buitenlandse worstelsterren die Europa te bieden heeft.

Showuren op zaterdag en zondag: telkens om 15.00, 17.00 en 19 uur.

Uiteraard ontbreekt de Looise toneelgroep Pandora niet met het "De knuffelkar". De knuffelkar komt op bezoek in Looi met mooie meisjes, lieve meisjes, gewillige meisjes ... Is Looi hier klaar voor? Locatie: Kruispunt Geelsebaan/Neerstraat!

Optredens: vrijdag om 19.00 en 20.30 uur, zaterdag om 17.00, 18.30 en 20.00 uur en zondag om 15.30, 17.00 en 18.30 uur .

The Classic

Op maandagavond 9 juli maakt Tessenderlo zich op voor de 33ste editie van The Classic, het meest sfeervolle loopevenement van het jaar. Sinds de eerste editie in 1989 trokken, alles samen, al om en bij de 120.000 sportievelingen hun loopschoenen aan om de straten van Tessenderlo te verkennen.

De lopers worden onderweg aangemoedigd door muziekgroepjes en duizenden enthousiaste kermisgangers. Lopers die aan dit bruisende loopfeest deelnemen, kunnen kiezen voor de JOGGING 4K of voor THE CLASSIC 10K. In beide gevallen loop je door het centrum van feestvierend Tessenderlo. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar is er de CHIQUITA KIDS RUN over 1 km.

Nieuwigheid dit jaar is ‘Pak de flosj’! Wie kermis zegt, denkt meteen aan de ‘flosj’! Voor het eerst kunnen ook de lopers op het parcours hun kans wagen. Wie beet heeft, maakt kans op een van de 20 waardebonnen van € 25 die geschonken worden door winkeldorp Tessenderlo in het kader van de actie “Altijd verrassend”.

Het programma ziet er als volgt uit:

 • 17.00 uur: start daginschrijvingen gemeentelijk sportpark – OPGELET: 1 uur later dan de voorbije jaren!
 • 19.00 uur: start Chiquita Kids Run: Neerstraat
 • 19.30 uur: start Fintro Jogging 4K: Neerstraat
 • 20.00 uur: start The Fintro Classic 10K: Rijt

Alle wedstrijden komen aan in het gemeentelijk sportpark van Tessenderlo. 

Online voorinschrijven kan tot en met zondag 8 juli via www.fintrorunningtour.be.

Inschrijven aan voorinschrijvingstarief kan ook bij REN, Geelsebaan 155 Tessenderlo, tot en met 8 juli. Je ontvangt er meteen je borstnummer!

De daginschrijvingen vinden plaats in het gemeentelijk sportpark van Tessenderlo. Hier kan je op 9 juli terecht vanaf 17.00 uur.

De uitslagen van The Fintro Classic verschijnen dinsdag 10 juli in Het Belang van Limburg en zullen terug te vinden zijn op www.fintrorunningtour.be. 

Kleurrijk vuurwerk

Maandagnacht om 23.30 uur start op de Kolmen, op het oud-voetbalterrein achter de appartementsblokken, een kleurrijk vuurwerkspektakel, de afsluiter van dé hoogdag van Looi Feest.

Looi Feest is een organisatie van de gemeentelijke Evenementencel, een initiatief van lokale handel en gemeente. Meer informatie krijg je via 013 35 33 33, promotiedienst@tessenderlo.be

Nieuwsoverzicht
beeld looi feest

Openingsuren & contact

Promotiedienst

adres
Markt 15A (blok B)3980 TESSENDERLO
Tel. tel.
013 35 33 33
e-mail
promotie@tessenderlo.be
Vandaag:09.00-12.00 uur en 13.30-16.00 uur

Lees meer artikels over