naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

De Looise boekenkastjes worden veel gebruikt

13 april ’16 (wo)
Tessenderlo heeft sinds het najaar boekenruilkastjes, waarin mensen een boek uit de eigen kast kunnen ruilen voor een ander boek. Een van de peters van de boekenruilkastjes, Leo Henkens, meldt dat de kastjes al veel gebruikt worden.

Het principe van de “little free library” komt overwaaien uit de Verenigde Staten en wordt al gebruikt in binnen- en buitenland.

Het concept is eenvoudig: je kiest een boek uit het kastje en ruilt het voor een boek uit je eigen boekenkast. Alle literaire genres zijn welkom! Er zijn boeken voor volwassenen maar ook kinderboeken.

Er zijn twee boekenkastjes, ze staan staan op het groenpleintje aan de dekenij en in speeltuin ‘t Kraanhof. Op deze openbare plaatsen zijn ze altijd goed bereikbaar en bieden ze toegang voor iedereen die zin heeft in een goed boek.

De houten kastjes zijn gemaakt door de leerlingen van THHI. De kastjes zien er niet enkel mooi uit, ze zijn ook bestendig tegen weer en wind. De leerlingen van de Tekenacademie van Heusden-Zolder, zorgden voor de beschildering.

Zoek je een boek? Ga dan ook eens langs de boekenruilkastjes!

Op de foto zie je Leo Henkens, peter van het boekenkastje aan de dekenij. An Eysermans is meter van het boekenkastje in speeltuin 't Kraanhof. Zij zorgen ervoor dat de kastjes niet leeg geraken en dat er voor iedereen wat wils is. Bedankt, Leo en An!

Nieuwsoverzicht