Nieuws

30 nieuwsberichten gevonden.

Openbaar onderzoek windmolen Schaliënmolen

De Vlaamse minister van Onroerend Erfgoed heeft op 29 juni 2022 besloten om de procedure voor de gehele opheffing van de bescherming als monument en als dorpsgezicht op te starten.

Openbaar onderzoek STEG-centrale gestart

Op vrijdag 6 augustus 2022 start het openbaar onderzoek van Tessenderlo Development Services NV voor het verkrijgen van een omgevingsvergunning voor de aanleg en exploitatie van een stoom- en gascentrale (STEG) op industrieterrein Schoonhees en een hoogspanningskabel richting Meerhout.

Fairtrade event in WZC Heuvelheem

De gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROT) heeft voor de jaren 2022-2023 het FairTrade-ambassadeurschap toegekend aan het sociaal huis en woonzorgcentrum Heuvelheem.

Politie waarschuwt voor malafide elektriciens

De lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo ontving het voorbije weekend een klacht van een inwoner uit de zone die werd opgelicht na een elektriciteitspanne. De politie waarschuwt voor malafide elektriciens en raadt aan om vooraf goede afspraken te maken.

Welkomboxen voor nieuwe Looienaars

Nieuw in Tessenderlo? Dan ontvang je bij je inschrijving in het bevolkingsregister een Welkombox. Deze box bevat tal van kortingen bij Looise handelaars.

Verkaveling Kolmenveld in openbaar onderzoek

Er is een aanvraag omgevingsvergunning lopende voor het verkavelen van percelen naar 36 loten voor grondgebonden eengezinswoningen en zeven projectzones voor meergezinswoningen en centrumfuncties met aanleg van wegenis en riolering.

Doe de Ronde van Looi: wandel of loop in eigen dorp

Wandelen of lopen dicht bij huis, in en rond ons eigen dorp. Zalig! Maar ken jij onze gemeente eigenlijk wel, ken je ook de gehuchten? Ontdek al wandelend of lopend paden, pleintjes of speelterreinen die je misschien nog niet kende.

Jubilarissenfeest

Door de coronacrisis moest het bestuur vorig jaar enkele jubilarissenfeesten annuleren. Daarom waren er op zaterdag 2 juli twee feesten voor de koppels die tussen 1 augustus 2021 en juni 2022 vijftig, zestig, vijfenzestig of zelfs zeventig jaar getrouwd waren.

Vacature diensthoofd Personeelsdienst

Lokaal bestuur Tessenderlo heeft een vacature voor een diensthoofd bij de Personeelsdienst. De sollicitatieprocedure bestaat uit een schriftelijke en een mondelinge proef. De procedure zal begin september gevoerd worden, solliciteren kan tot 14 augustus.
Naar top