Nieuws

48 nieuwsberichten gevonden.

Weet jij hoe je je kinderen veilig moet vervoeren in de auto?

Je kind vastklikken in de auto, dat wil je zo goed en veilig mogelijk doen. Want niets of niemand is je dierbaarder dan je kleine oogappel. De VSV vernieuwde het thema 'Kinderzitjes' op haar infoplatform voor weggebruikers. Nuttige info en heldere antwoorden voor ouders en grootouders.

Apérotime wordt verplaatst naar 14 juni

Door de slechte weersvoorspellingen voor de volgende dagen gaat Apérotime van vrijdag 24 mei niet door. Maar uitstel is geen afstel, want de organisatie vond meteen een nieuwe datum. Zet vrijdag 14 juni al maar in je agenda voor het gezelligste openlucht aperitief van het land!

Vacature preventieadviseur

Ben jij gepassioneerd door veiligheid op de werkvloer?
Beschik je over uitstekende kennis van veiligheidsbewustzijn?
Wil jij je inzetten voor het welzijn van medewerkers?
En heb je het getuigschrift van preventieadviseur niveau 2?
Heb je vier keer ja geknikt? Lees dan vlug verder!

Dienst Mobiliteit test toegankelijkheid in het centrum

Op 16 mei nam een medewerker van de dienst Mobiliteit deel aan een belevingswandeling rond toegankelijkheid in het centrum van Tessenderlo. Op die manier kon zij zelf ervaren welke problemen zich kunnen stellen als je je moet verplaatsen met een rolstoel of slecht te been, slechtziend of blind bent.

Zoek jij een rustige plaats om te studeren?

De examens staan voor de deur en heel wat studenten zijn dan op zoek naar een rustige plaats om te studeren. In Tessenderlo vind je die in de kleine kantine van THES en in cultuurhuis/bibliotheek.

Gezocht: kunstenaars voor #KunstOpZondag

Op zondag 28 juli organiseren LOOkale held Frans Vogels en het cultuurhuis van 13.00 tot 17.00 uur #KunstOpZondag, een kunstmarkt in het centrum van Tessenderlo. Wil jij ook meedoen?

Kijk- en doedag Academie voor Beeldende Kunsten

Op 1 en 2 juni organiseert de Academie voor Beeldende Kunsten van 14.00 tot 18.00 uur een kijk- en doedag op Campus Russelberg (Gerhagenstraat 58). Er zijn workshops en je kan kennismaken met de ateliers tekenkunst en schilderkunst voor volwassenen.

Alarm Vynova zonder gevaar

Vanochtend klonk rond 09.50 uur het intern alarm bij Vynova. Aanleiding was een kleine lek waardoor er chloor vrij kwam. Het bedrijf had het probleem meteen onder controle en er was nooit gevaar voor de burgers.

Hamse Bosloop op 2 juni

Haal je loopschoenen uit de kast want 2 juni is het Hamse bosloop. Dat is een recreatieve jogging op onverharde wegen die deel uitmaakt van het loopcriterium Leopoldsburg-Ham-Beringen-Tessenderlo en Halen.

Looi Life op zaterdag 1 juni

Na de succesvolle herstart van Looi Life vorig jaar slaan de Looise horecazaken op zaterdag 1 juni de handen opnieuw in elkaar en zorgen ze voor muziek in en rond hun zaak. Verwacht je aan live-optredens, dj’s, karaoke en andere muziek.
Naar top