Nieuws

51 nieuwsberichten gevonden.

Oudercursus 'Positief opvoeden' vanaf 8 mei

CKG Molenberg, Huis van het Kind Tessenderlo en Opvoedingswinkel West-Limburg organiseren vanaf 8 mei voor ouders van kinderen tussen 2 en 12 jaar een cursus over positief opvoeden.

Code oranje door felle wind

Het KMI verwacht zeer veel wind in Limburg en heeft code oranje afgekondigd vanaf 15.00 uur. Code geel is van kracht sinds 13.00 uur. Het noodnummer 1722 is actief voor hulp van de brandweer waarbij er niemand in levensgevaar is.

Woningkwaliteit: voorkomen is beter dan genezen

Elke woning in Vlaanderen moet voldoen aan enkele minimale kwaliteitsnormen, maar uit onderzoek blijkt dat dit voor zes van de tien gecontroleerde woningen niet het geval is. Hoe kan je die gebreken voorkomen?

Verborgen veerkrachtpad in Gerhagen

Met het project Verborgen Veerkracht bouwt Landschapspark de Merode in Gerhagen een brug tussen landschapsbeleving en geestelijke gezondheidszorg. Een ‘verborgen veerkrachtpad’ is een tool om buitensessies te integreren in een therapeutische relatie.

Boekstart-dag op zaterdag 11 mei

Het is feest! Op zaterdag 11 mei zet het cultuurhuis de deuren wijd open voor de allerjongste baby’s, peuters en hun familie. Tijdens de Boekstart-dag staat het cultuurhuis immers in het teken van jonge gezinnen met kinderen van 0 tot 2,5 jaar. Komen jullie de fijne activiteiten ontdekken?

Project Klimaattuincoaches verlengd tot maart 2025

Het project ‘Klimaattuincoaches’ (dat in Tessenderlo al sinds 2022 loopt) werd door de provincie met een jaar verlengd. Daardoor kan je als inwoner tot maart 2025 beroep blijven doen op één van de vier coaches die hier actief zijn.

Nu ook Cambio-autodeelwagen op Eikelplein in Hulst

Vorige week werd een kleine bestelwagen toegevoegd aan onze Cambio-vloot, maar ondertussen is er ook een nieuw ophaalpunt. Je kan je Cambio autodeelwagen voortaan ook ophalen aan het Hoppinpunt aan het Eikelplein.

Nieuwe kleur voor tuinafvalzak

In onze gemeente worden tot 5 soorten afvalzakken samen aan huis opgehaald. Vervolgens worden de zakken op kleur uitgesorteerd via optische scanners. Om de sortering nog efficiënter te laten verlopen, wordt de kleur van tuinafvalzak aangepast naar grasgroen.

Ontharding en vergroening bermen Spekestraat

Na de Waterstraat en een deel van de Hofstraat in 2022 onderging onlangs ook de Spekestraat een transformatie. In deze sterk versteende straat zetten we stevig in op ontharding, vergroening en (bio)diversiteit.

Laad- en loszone in de Stationsstraat

In de Stationsstraat werd nieuwe belijning aangebracht ter hoogte van de Carrefour. Deze markering duidt een laad- en loszone aan die van toepassing is tussen 01.00 uur ’s nachts en 10.00 uur ’s ochtends. Tussen die uren mag er niet geparkeerd worden.

Vergroening van het gemeentelijk wagenpark

Het lokaal bestuur maakt werk van de vergroening van het eigen wagenpark. Twee maanden geleden namen we een eerste elektrische wagen in gebruik. De dienst Patrimonium gebruikt deze auto vooral voor verplaatsingen naar de werven.

Beweeg jij ook mee met Bart?

Ons bestuur ondersteunt het project Bewegen met Bart om op die manier zoveel mogelijk 60-plussers en absolute beginners te motiveren om dagelijks 10 minuten gericht te bewegen. Het recept daarvoor is toegankelijk, gratis en uniek in Vlaanderen.
Naar top