Ook Ham begonnen met cambio autodelen

Gepubliceerd op dinsdag 5 sep 2023 om 10:28
Net als Tessenderlo heeft de gemeente Ham voortaan cambio deelauto's ter beschikking. Het goede nieuws is dat die ook door Looise leden gebruikt mogen worden. Heb je interesse in autodelen? Schrijf je dan zeker in voor de infosessie van 25 september.

Cambio autodelen is een flexibele formule waarbij dag en nacht auto's klaar staan op een vaste standplaats voor iedereen die lid is. Dankzij het deelsysteem van cambio hoef je geen auto meer te hebben om er ééntje te gebruiken.

In Tessenderlo staan er twee wagens op de Vismarkt en een op Binnenhof. De vaste standplaats voor de twee auto's in Ham is aan de Monade, links van de kerk van Kwaadmechelen.

Voordelen van autodelen

Wie niet elke dag gebruikmaakt van een eigen wagen, is beter af met het autodeelsysteem van cambio. Wie bij cambio aangesloten is, kan een cambio-wagen reserveren voor de periode dat hij/zij er één wil, op het moment dat hem/haar het best uitkomt. Een cambio-gebruiker betaalt in functie van het gebruik (tijd en kilometers) en kan dus heel wat geld uitsparen ten opzichte van een eigen wagen die slechts sporadisch gebruikt wordt. Van de cambio-wagens zelf (onderhoud, keuring, administratie …) hoef je je niks aan te trekken, cambio zorgt voor alles.

Kortom: ideaal voor wie geen wagen heeft en er af en toe ééntje nodig heeft, of als alternatief voor de vaak minder gebruikte tweede wagen. Bovendien is het vanaf minder dan 10.000 km per jaar vaak goedkoper.

Infosessie

Interesse in het autodeelsysteem? Schrijf je dan zeker in voor de infosessie op maandag 25 september om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis van Ham (Dorpsstraat 19).

Schrijf je hier in

Naar top