De lege brooddoosjes

Gepubliceerd op dinsdag 23 mei 2023 om 00:00
Het Huis van het kind van Tessenderlo start volgende week met een proefproject 'ontbijt' in campus MAX.

Het is de bedoeling is om van 30 mei tot 23 juni elke ochtend aan alle leerlingen van campus MAX Stem, Middenschool en College een ontbijt aan te bieden. Heel wat leerlingen komen met honger naar school en kunnen zich hierdoor niet concentreren. Tijdens dit ontbijt kunnen leerlingen ook hun middaglunch klaarmaken.

Om stigmatisatie te vermijden zal het ontbijt voor alle leerlingen toegankelijk zijn. Het Huis van het Kind kadert dit project in   “ontbijten = gezond” en hoopt op die manier leerlingen uit kwetsbare situaties laagdrempelig te bereiken. Alle leerlingen in kansarmoede bereiken zal moeilijk zijn, aangezien kinderen uit deze doelgroep soms niet tijdig op school geraken. Voor deze leerlingen zullen er elke ochtend een aantal brooddozen klaar staan.

Deze laatste weken van het schooljaar tellen als proefproject zodat eventuele bijsturingen nog kunnen tegen september om dan een vloeiende start te kunnen maken.

Indien na verloop van tijd blijkt dat dit een succesverhaal is, hoopt het Huis van het Kind dit project uit te breiden naar zoveel mogelijk scholen, en dit in samenwerking met enkele sponsors. 

Thema's

Naar top