Poëzieweek 2023 eert Alice Nahon

Gepubliceerd op dinsdag 24 jan 2023 om 13:59
Van 26 januari tot en met 1 februari is het weer Poëzieweek. Dit jaar is Alice Nahon de centrale figuur van de Looise Poëzieweek.

Tijdens de Poëzieweek is er een tentoonstelling, een voorstelling en livepoëzie over deze grote gedichtendame. Of trakteer jezelf op een gedicht en leen een fijne poëziebundel of herontdek onze lokale dorpsdichters in het cultuurhuis. Tot slot bieden we leerkrachten allerlei poëzie-leuks aan om in de klas te gebruiken.

TENTOONSTELLING | Van 20 januari t.e.m. 03 februari loopt de tentoonstelling ‘ ’t Is goed in ’t eigen hert te kijken: Alice Nahon in woord en beeld’ in het cultuurhuis|Rodeheide.

VOORSTELLING | Op zondag 22 januari speelt de voorstelling ‘101 Vondelingskens’ in het kader van Toast Literair (Davidsfonds) in cultuurhuis Tessenderlo.

LIVEPOEZIE | Op zaterdag 28 januari brengen de leerlingen van de muziekacademie tussen 10.00 en 12.00 uur gedichten van Alice Nahon live in jouw cultuurhuis.

https://www.cultuurhuistessenderlo.be/toast-literair-i-gust-peeters-ea-alice-nahon-101-vondelingskens

POEZIE IN DE KLAS | Ben je leerkracht en heb je zin om met poëzie aan de slag te gaan in je klas? Via de website van de Poëzieweek vind je de leuke app Ver+Vers, lesmateriaal van Van Dale, Tiplijsten, Raadgedichten en nog veel meer inspiratie om je leerlingen warm te maken voor poëzie. 

LOOI LITERAIR | Onze voormalige dorpsdichters hebben een eigen plek in het cultuurhuis. Omdat we trots zijn op zoveel lokaal talent. Kom jij Luce Rutten, Cyriel Gladines, Michel Baeten, Frans Aldelhof en Louis Alaerts herontdekken tijdens de Poëzieweek?

Thema's

Naar top