Dag van de Stilte: schrijf in voor een van de activiteiten!

Gepubliceerd op vrijdag 9 sep 2022 om 10:47
Dag van de stilte is een campagne die de waarde van vertragen, verstillen en kwaliteitsvolle aandacht maatschappelijk aan de orde stelt. Om dit extra in de verf te zetten kan je op 29 en 30 oktober terecht aan het Bosmuseum voor enkele rustgevende activiteiten. Inschrijven kan tot 26 oktober.

Natuurbaden (29 oktober)

Bij het natuurbaden neem je niet echt een bad, maar baad je in de atmosfeer van de natuur. Alle geuren, kleuren, vormen en geluiden helpen je verbinding met de natuur te versterken. Een natuurcoach helpt je bewust vertragen en zorgt ervoor dat je je natuurlijke omgeving met zo veel mogelijk zintuigen waarneemt en de natuur op alle mogelijke manieren ervaart. 

Stiltewandeling met Tai Chi (29 oktober)

Deze wandeling geeft je de ruimte om de stilte in jezelf te ervaren en van daaruit in verbinding te komen met jezelf en de natuur. Je maakt kennis met eenvoudige Tai Chi-bewegingen die je achteraf nog kunt gebruiken om dezelfde ervaring te herbeleven.

Kennismaking met Tai Chi (30 oktober)

Tai Chi zorgt voor ontspanning, meer voeling met het lichaam, een beter evenwicht, een betere bloeddoorstroming, sterkere spieren en pezen, een hoger concentratievermogen en een betere lichaamshouding.

Stiltewandeling Special (30 oktober)

Het is geen wandeling waarbij iedereen moet zwijgen, maar waar we wel kennismaken met het geluid van de stilte. Aan de hand van speelse opdrachten genieten we niet alleen van de stilte, maar ervaren we ook werkelijk de geluiden die eigen zijn aan de natuur.

Naar top