Vlaams kampioenschap Tegelwippen: we vliegen er weer in!

Gepubliceerd op donderdag 21 mrt 2024 om 09:00
Van 21 maart tot en met 31 oktober loopt het Vlaams kampioenschap Tegelwippen en ook Tessenderlo doet opnieuw mee.

Wat is tegelwippen?

Door verharding als tegels, klinkers, beton, asfalt, kiezels en kunstgras rond je huis op te breken en te vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, maken we Vlaanderen meer klimaatbestendig, aantrekkelijker voor nuttige insecten en andere dieren, en ook veel mooier. Onze gemeente neemt deel aan deze actie en nodigt de Looienaars uit om ‘tegels te wippen’ en zo het groenblauwpeil van jouw tuin te verhogen.

Prijzenpakket

Iedereen kan meedoen! Breek in jouw voor-, achter- of geveltuin tegels of een andere soort verharding uit en registreer dit vóór 1 november 2024 op www.vk-tegelwippen.be. Je maakt kans op een prijzenpakket en op de eeuwige roem als ‘tegelwipper van de maand’. 

Hulp van de gemeente

Als je tegels uitbreekt op jouw privéterrein, dan kan je beroep doen op de tegeltaxi, waarbij onze werkmannen de tegels bij jou thuis gratis komen ophalen. Wil je tegels uitbreken op publiek domein (stoepen)? Dat kan ook. We komen de tegels zelf uitbreken en het plantgat vullen met teelaarde. Hiervoor moet je wel toelating vragen bij de gemeente.

Meer informatie

Meer informatie over het Tegelwippen én over de tegeltaxi van Tessenderlo vind je via onderstaande linken.

Vlaams kampioenschap Tegelwippen

Tegelwippen in Tessenderlo

Naar top