Renoveren? Maak gebruik van gratis en onafhankelijk advies!

Gepubliceerd op maandag 13 nov 2023 om 08:55
Bij het energetisch renoveren van een woning komt er heel wat kijken. Het roept veel vragen op én zorgt voor heel wat onzekerheid. Onze gemeente sloot een samenwerking af met Energiehuis Limburg, waardoor je gratis beroep kan doen op hun onafhankelijk advies.

Hoe vraag ik deze MijnVerbouwbegeleiding aan?

De technisch adviseurs van Energiehuis Limburg zijn geschoolde professionals. Een adviseur komt bij je langs en brengt de huidige toestand van je woning in kaart. Na het bezoek ontvang je een adviesrapport. Daarin ontdek je welke werken je best uitvoert om je woning energiezuinig te maken en in welke volgorde je dit logisch doet. Dit gebeurt met aandacht voor je langetermijndoelen én voor wat nu al haalbaar is op korte termijn.

De adviseur kijkt naar de schil van je woning (dak, muren, ramen, schrijnwerk), de verwarmingstechnieken en de mogelijkheden voor hernieuwbare energie. Je komt in het rapport ook te weten voor welke premies- en financiering je in aanmerking komt.

Voor dit advies gelden geen voorwaarden en iedereen kan het aanvragen. Interesse? Meld je dan aan via de website van Energiehuis Limburg.

Hulp nodig bij de uitvoering?

Wil je bepaalde werken uitvoeren na ontvangst van je adviesrapport? Als je tot de middelste of laagste inkomenscategorie bij MijnVerbouwpremie hoort (www.mijnverbouwpremie.be), kan je ook gratis beroep doen op begeleiding bij 2 tot 3 maatregelen. Concreet houdt dit in dat een onafhankelijk specialist voor jou offertes opvraagt, facturen controleert en contact houdt met de aannemers.

Naar top