Kerst in Tessenderlo

Gepubliceerd op maandag 30 okt 2023 om 09:43
We kunnen beginnen aftellen naar de meest magische periode van het jaar. Tessenderlo wordt ondergedompeld in een zalige kerstsfeer met gezellige activiteiten en muziek in het centrum. Breng zeker een bezoekje aan de kerstmarkt op het marktplein in het centrum!

In Looi wil de gemeentelijke Evenementencel, een samenwerking van het lokaal bestuur met de lokale handel, de bezoekers een mooie en attractieve kerstperiode aanbieden!

Vrijdag 15 december

Op vrijdagavond zijn er vóór de kersttractorparade vanaf 18.30 uur al feeërieke lichtacts in de winkelstraten te zien. De kersttractorparade start om 19.30 uur. De kerstmarkt is geopend tussen 17.00 en 23.00 uur.

Kersttractorparade

Op vrijdag 15 december start het kerstwinkelweekend met een kersttractorparade. Om 19.30 uur rijden mooi versierde kersttractoren door de winkelstraten van het centrum. De parade passeert twee keer door het winkeldorp. Eerst via de Neerstraat, Markt en Stationsstraat en even later via Diesterstraat en Schoterweg.

Opgelet! De tractoren rijden stapvoets door het centrum omwille van de veiligheid. Wees alert, zeker met kinderen. Sommige tractoren zijn luidruchtig! 

Bereikbaarheid

  • Op vrijdag 15 december worden om 18.00 uur de winkelstraten Diesterstraat (vanaf de fontein), Neerstraat (vanaf Rodeheide/Geelsebaan), Markt, Stationsstraat (tot aan Heilig-Hartlaan) voor het verkeer afgesloten.
  • Er geldt ook een parkeerverbod. 
  • Om 22.00 uur is het centrum terug open voor alle verkeer.

Zaterdag 16 en zondag 17 december: kerstmarkt

Op zaterdag én op zondag kan je de kerstmarkt op het marktplein in het centrum bezoeken. Ben je nog op zoek naar een leuk geschenkje of wil je gewoon in de kerstsfeer komen bij wat kerstmuziek met een beker glühwein? 

  • Zaterdag: 14.00 - 22.00 uur
  • Zondag: 14.00 - 18.00 uur

Zowel de Looise verenigingen als lokale ambachtslieden verwelkomen je met open armen!

Animatie

  • Op zaterdag- en zondagnamiddag kan je tussen 14.00 en 17.00 uur meerijden met de arrenslee van de Kerstman en zijn elfjes.
  • Het hele weekend staat de paardenmolen gratis ter beschikking van alle kindjes, verzorgd door de Looise Handelsraad.

Zondag 17 en 24 december: winkelzondagen

Op zondag 7 december kun je kerstshoppen tussen 13.30 en 17.00 uur.

Op zondag 24 december ontvangen de winkeliers je graag tussen 11.00 en 16.00 uur.  

Bovendien kan je ook laatavondwinkelen op vrijdag 15 december tot 19.30 uur.


Eindejaarsactie

Nieuwjaarszingen 

Kerst in Gerhagen

Downloads

Naar top