Nieuws

43 nieuwsberichten gevonden.

Code oranje in Limburg door stormweer

Storm Louis trekt vanavond over ons land. De voorspellingen van het KMI geven aan dat onze provincie binnen code oranje valt. Dit betekent dat we ook in Limburg een vrij krachtige tot zeer krachtige wind (5 tot 7 Beaufort) mogen verwachten.

Infosessie over energiezuinig verwarmen op 14 maart

Op donderdag 14 maart organiseert Fluvius in dienstencentrum Den Heuvel een infosessie over hoe je je woning energiezuinig kan verwarmen. Deze gratis sessie begint om 19.30 uur. Vergeet niet om je vooraf in te schrijven.

Gratis infosessies voor verkeersbegeleiders

In de lente breekt de tijd voor groepsuitstappen aan, maar deze verplaatsingen zijn in het hedendaagse verkeer niet altijd zonder risico. Als groepsbegeleider heb je een grote verantwoordelijkheid. Daarom biedt de afdeling Mobiliteit van de provincie Limburg gratis oefensessies aan.

Dagorde gemeenteraad van 26 februari

De dagorde voor de gemeenteraad van 26 februari is bepaald en gepubliceerd in de raadpleegomgeving. Je kunt de agenda daar bekijken. In februari is er geen raad voor maatschappelijk welzijn.

Laat ons weten wat je vindt van de Gele Doos

Op 9 maart 2023 (Dag van de zorg) startte de eerstelijnszone West-Limburg in samenwerking met de lokale besturen het project de ‘Gele Doos’. Na een jaar is het hoog tijd voor een evaluatie.

VVV opent toeristisch seizoen op 24 maart met Game of Looi

Om het toeristisch seizoen te openen organiseert VVV Tessenderlo op zondag 24 maart twee begeleide wandelingen door het centrum van onze gemeente. Het vertrek is voorzien aan cultuurhuis/het LOO en daarna houdt de gids halt op vijf toeristische locaties.

Tessenderlo valt in de prijzen bij de Openbaargroen-awards 2023

Tessenderlo nam vorig jaar deel aan de Openbaargroen-awards van de Vereniging voor Openbaar Groen. Deze wedstrijd zet recente, vernieuwende en inspirerende groenrealisaties in Vlaanderen in de kijker. Ook bijenvriendelijke inspanningen worden beloond. Onze gemeente pakte maar liefst vijf prijzen.

Resultaten Gemeentemonitor zijn gekend

In 2023 organiseerde het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) van de Vlaamse overheid de grootschalige burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor. De resultaten voor Tessenderlo zijn ondertussen bekendgemaakt.

Fotografen stellen tentoon in ons gemeentehuis

Vanaf woensdag 14 februari zet ons bestuur opnieuw enkele lokale kunstenaars in de kijker. Vijf fotografen maakten een selectie van hun werk en stellen hun creativiteit met trots voor in de gangen van het gemeentehuis.

Youth At Risk helpt jongeren tussen 15 en 21 jaar

YAR Vlaanderen (Youth At Risk) is een organisatie die jongeren tussen 15 en 21 jaar een kans biedt om hun leven weer op de rails te krijgen. Met een uitgebreid netwerk van professionals, partners en vrijwilligers werken ze samen met jongeren die op verschillende levensdomeinen moeilijkheden ervaren.

Verliefd? Hang dan samen een slotje aan het hek aan de Oude Dekenij

Aan het grasplein op de markt van Tessenderlo staat sinds maandagavond een hek waar verliefde koppels een slotje aan kunnen hangen. De Jeugddienst haalde haar inspiratie bij de beroemde Pont des Arts in Parijs. Dat het hek vlak voor Valentijn geplaatst werd, is uiteraard niet toevallig.

Vergeet je Gele Doos niet te controleren

Vorig jaar ging onze gemeente van start met het project Gele Doos. Alle zelfstandig thuiswonende 65-plussers kregen toen via hun apotheker een Gele Doos gratis aangeboden. Heb jij zo'n doos? Denk er dan wel aan om de inhoud regelmatig te controleren.

Wil jij je fiets gratis laten graveren?

Ook in 2024 biedt het lokaal bestuur de mogelijkheid om je fiets gratis te laten graveren. Bij het graveren van een fiets wordt je rijksregisternummer met een graveermachine op een zichtbare plaats in je fietskader gegraveerd. De gravure wordt extra benadrukt met een opvallende sticker.
Naar top