Mountainbiken in Gerhagen

In Tessenderlo zijn er geen vaste mountainbike routes. Het gemeentebestuur wil het natuurgebied openstellen waar het kan en beschermen waar het moet. Gerhagen is een erkend stiltegebied en zet daarbij in op uitermate zachte recreatie en maakt hierbij een onderscheid tussen recreatief fietsen en mountainbiken.

Ondanks de 945 ha oppervlakte is het natuurgebied te klein om voor elke doelgroep aparte paden aan te leggen. Paden kunnen dus samenvallen voor verscheidene gebruikersgroepen waarbij wederzijds respect en eerbied voor natuur en medegebruikers zeer belangrijk zijn.

Om de belasting in het gebied niet te vergroten is er geen bewegwijzerd MTB-parcours omdat dit enkel meer mountainbikers van buiten de gemeentegrenzen zou aantrekken.

Ook met het oog op de ecologische ontplooiing als erkend Vlaams natuurreservaat en de verdere toeristische ontsluiting als ‘Stiltepoort’ binnen de Merode blijft Gerhagen voornamelijk voorbehouden voor de lokale mountainbiker.

Erkende MTB-routes in de omliggende gemeentes vind je via https://www.sport.vlaanderen/waar-sporten/sporten-in-de-natuur/mountainbikeroutes/

Wie wil aansluiten bij een Looise MTB-club neemt best contact op met sportdienst@tessenderlo.be.

MTB-clubs die een toerrit plannen:

Naar top