Met de groene lening van Duwolim

Investeren in isolatie, nieuwe ramen of een zuinige verwarming brengt snel extra budget op. Heb je niet de reserves voor dakisolatie, beglazing of een verwarmingsketel? Met de Duwolim-lening kan het wel. Je leent aan een rentevoet van 2%. Sommige mensen lenen zelfs aan 0%. Deze lening is zonder verborgen kosten en mét gratis deskundig advies.

Praktische informatie

  • Je kunt minimaal € 1.250,00 en maximaal € 10.000,00 ontlenen.
  • De intrest bedraagt maximum 2%.
  • De looptijd van de lening bedraagt maximum 5 jaar.
  • De lening kan vervroegd terugbetaald worden zonder meerkost bv. als de premies uitgekeerd worden.
  • Alle premies en fiscale voordelen - ook het voordeel van de 'groene lening' - zijn in principe combineerbaar met een Duwolim-lening.

Welke werken komen in aanmerking?

Alle isolatiewerken, plaatsen van hoogrendementsbeglazing, vervanging van de verwarmingsinstallatie, installatie van een zonneboiler en nog andere kleine energiebesparende investeringen (voor de volledige lijst neem je best contact op met Stebo of Limcoop - zie hieronder).

Hoe werkt de Duwolim-lening?

De energie-adviseurs van Stebo en Limcoop contacteren jou voor een uitgebreid technisch en financieel vooronderzoek, indien gewenst bij jouw thuis. Zij begeleiden je werf. Steunpunt Duurzaam Bouwen stelt een aannemerslijst ter beschikking, maar je mag uiteraard ook je eigen aannemers kiezen. De sociale kredietinstelling SJK De Woonconsulent beheert de lening.

Wie is cvba Duwolim?

CVBA Duwolim is een coöperatieve vennootschap met sociaal oogmerk, opgericht door SJK De Woonconsulent, vzw Stebo, cvba Limcoop en het Centrum Duurzaam Bouwen. Dit alles gebeurt met de steun van de Limburgse gemeente- en OCMW-besturen, Europa en de provincie Limburg.

Voor wie?

Voor alle Limburgse eigenaars: je kunt een Duwolim-lening krijgen voor energiebesparende renovatiewerken in een woning die je op de aanvraagdatum zelf bewoont als hoofdverblijfplaats. Je moet eigenaar of mede-eigenaar van de woning zijn. Ook indien je vruchtgebruik, erfpacht of recht van opstal hebt, kan je een Duwolim-lening aanvragen. Voorwaarde is dat de aanvrager van de lening zelf de woning bewoont.

Wanneer je eigenaar bent van een woning die je verhuurt, kan je soms in aanmerking komen voor een Duwolim-lening. Dat kan wanneer je de woning verhuurt aan een Sociaal Verhuurkantoor of openbaar bestuur, die de woning verder verhuren aan particuliere huurders of wanneer je de woning verhuurt aan huurders die tot de doelgroep van meest behoeftigen behoren.

De voorwaarden vind je op www.duwolim.be

Stebo, Noordlaan 137, 3600 Genk, 089 30 83 03 - info@stebo.be
Limcoop - Mgr. Broekxplein 6 - 3500 Hasselt, 011 29 08 58 - ludo.vounckx@limcoop.be of duwolim@sjk.woonnet.be
011 42 24 10 - Jan Vanduren

Ter informatie

Vzw Dialoog maakte een speciale site over de bouwteamwoning. Neem hiervoor een kijkje op www.bouwteamwoning.be.

Deze site laat je toe om de invloed van energiebesparende maatregelen op de bouw- en verbruikskost van een klassieke Vlaamse nieuwbouw en van enkele typische verbouwingswerken te berekenen.

Naar top