Looi Feest van 5 tot 9 juli 2024

Van 5 tot en met 9 juli is het weer tijd voor Looi Feest, hét dorpsfeest bij uitstek met vijf dagen shopplezier, kermisfun, feestgedruis en met stratenloop The Primagaz Classic als sportief hoogtepunt. 

Wat kan je dit jaar allemaal verwachten? 

Braderij 

  • vrijdag van 17.00 uur tot 22.00 uur 
  • zaterdag van 14.00 uur tot 21.00 uur 
  • zondag van 14.00 uur tot 20.00 uur 

De braderij is een initiatief van middenstandsvereniging Loois Handelsteam. Je kan gezellig flaneren tussen de kraampjes in de winkelstraten en bij de lokale handelaars kan je mooie koopjes scoren. Na al dat shoppen even uitblazen met een hapje en een drankje kan op de gezellige terrassen van de horeca. Straatanimatie zorgt voor hilariteit, maar ook voor verwondering bij jong én oud. Om de braderij op te fleuren weerklinkt sfeervolle muziek in de winkelstraten. 

! Het centrum wordt één uur voor de opening van de braderij afgesloten. 

! Op maandagvoormiddag is er de jaarlijkse Looi Feest-markt (Rodeheide). 

Kermis 

Bij Looi feest kan de kermis uiteraard niet ontbreken.

Op maandagnamiddag is er kermis voor mensen met een beperking. Al heel wat jaren biedt Kiwanis Alchemia Tessenderlo in samenwerking met het lokaal bestuur en de Welzijnsraad een honderdtal mensen met een beperking de kans om te genieten van een geweldige kermisnamiddag. 

Dinsdagnamiddag is het familiekermis aan sterk verminderde prijzen en kunnen kinderen weer beertjes vangen tijdens de beertjesregen in de Kerkstraat.   

Straatanimatie  

Tijdens Looi Feest is er altijd wel iets te beleven in de winkelstraten.  

Qua muzikale ondersteuning zijn er op vrijdag- en zaterdagavond én zondagnamiddag leuke muziekbands op wandel.  

De Looise toneelgroep Pandora is weer trouw op post en Clown Rafalee tovert voor de allerkleinsten zowel op vrijdag, zaterdag als zondag de mooiste ballonnencreaties uit zijn mouw.  

Nieuw: spektakel op maandag! 

We sluiten Looi Feest af met een knal! En dit mag je heel letterlijk nemen, want dit jaar zal er om 23.30 uur aan Kolmen opnieuw een diervriendelijk vuurwerk te zien zijn. 

Vanaf 19.30 uur tot net voor het vuurwerk zorgen de Lightning Drummers met hun betoverende ritmes voor een spectaculaire ervaring. Je kijkt je ogen uit bij hun meeslepende choreografieën en perfect gesynchroniseerde lichtshow.  

Wagenspel Pandora 

Hilarische toneelvoorstelling waarbij Ridder Siegfried en zijn knecht Ambroos het hart proberen te winnen van jonkvrouw Mathilde.

Speeluren: 

  • vrijdag: 19.00 en 20.30 uur 
  • zaterdag: 17.00, 18.30 en 20.00 uur 
  • zondag: 15.30, 17.00 en 18.30 uur 

The Primagaz Classic en de Persil Kids Run op maandag 8 juli

De gezelligste en meest sfeervolle stratenloop van het land (The Primagaz Classic Tessenderlo) is terug op maandag 8 juli en viert zijn 38e editie. Lopers kunnen kiezen tussen twee afstanden: The Primagaz Jogging van 4 km of The Primagaz Classic van 10 km. Wat je ook kiest, je loopt dwars door het bruisende hart van Tessenderlo.

Alle deelnemers worden langs het volledige parcours aangemoedigd door verschillende muziekgroepjes en duizenden kermisgangers. Ook de attractie 'pak de flosj' is er weer. En wie er eentje pakt, ontvangt een geschenkbon van Winkeldorp Tessenderlo. 

Kinderen van 4 tot en met 12 jaar kunnen deelnemen aan de Persil Kids Run van 1 km. Alle deelnemers ontvangen bij inschrijving een mooi T-shirt. 

Meer info en inschrijven?  

Online voorinschrijven kan tot en met zondag 7 juli via www.theprimagazclassic.be of bij sportwinkel REN (Geelsebaan 155), waar je meteen ook je borstnummer ontvangt.  
Voor de late beslissers: op maandag 8 juli kan je ter plaatse nog inschrijven vanaf 17.00 uur in het gemeentelijk Sportpark. 

Programma en praktische informatie  

· 17.00 uur: afhalen borstnummer + start daginschrijvingen gemeentelijk Sportpark  

· 19.00 uur: start Kids Run 1 km (startlocatie: Neerstraat) 

· 19.30 uur: start The Primagaz Jogging 4 km (startlocatie: Neerstraat) 

· 20.00 uur: start The Primagaz Classic 10 km (startlocatie: Rijt)  

Alle wedstrijden komen aan in het gemeentelijk Sportpark. 

Verkeersmaatregelen

Looi Feest brengt ook verkeershinder met zich mee in het centrum. Het lokaal bestuur hoopt op een begripvolle samenwerking met de bevolking. 

De opruiming door onze dienst Veiligheid, Dienstverlening & Werken start telkens om 06.00 uur en gebeurt in fases. Na elke fase wordt de opgeruimde straat opengezet voor het verkeer. 

Afsluitingen en verkeerverbod 

Klein centrum (kermis/braderij) 

  • Het centrum is afgesloten van vrijdag 5 juli vanaf 16.00 uur tot zaterdag 6 juli uiterlijk 8.30 uur. Er geldt een parkeerverbod vanaf 15.00 uur, de bussen van De Lijn zijn toegestaan vanaf 07.00 uur. 
  • Op zaterdag 6, zondag 7 en maandag 8 juli is het centrum telkens afgesloten vanaf 13.00 uur. De dag nadien zijn de straten uiterlijk om 8.30 uur open.  Op zaterdag, zondag en maandag geldt parkeerverbod vanaf 12.00 uur, de bussen van De Lijn zijn toegestaan vanaf 07.00 uur. 

De informatie over de routes van De Lijn vind je hier vanaf 1 juli. Je kan ze ook opvragen bij onze dienst Mobiliteit via mobiliteit@tessenderlo.be of 013 35 33 95. 

Stratenlopen op maandag 

Het groot centrum is op maandag 8 juli van 17.00 uur tot 22.00 uur afgesloten. 

Opgelet: Kolmen (tussen Gerhagenstraat en Geelsebaan) en Geelsebaan (vanaf het kruispunt met Sint-Barbarastraat en Processieweg) blijven afgesloten tot dinsdag 9 juli om 06.30 uur.  

Belangrijke info voor buurtbewoners 

Hieronder vind je belangrijke info voor de bewoners van Tessenderlo die wonen in het gedeelte dat afgesloten wordt voor het verkeer. 

Noodnummer 101 

Indien je op maandag 8 juli tussen 17.00 en 22.00 uur de hulpdiensten moet verwittigen, kan je best gebruikmaken van het nummer 101. Je oproep wordt doorverbonden met de centrale radiokamer waar alle hulpdiensten (politie, Rode Kruis en brandweer) en de organisatoren aanwezig zijn. De diensten staan paraat in de buurt van de omloop en kunnen onmiddellijk optreden. Uiteraard kan je ook de hulpdiensten bereiken voor medische bijstand of brand via het nummer 112. 

Dranghekken

Vanaf maandag om 14.00 uur worden op verschillende locaties van de omloop (Markt, kruispunten en startplaatsen) nadars geplaatst. De organisatoren houden zoveel mogelijk rekening met de toegang naar je huis. Onmiddellijk na de wedstrijd worden de nadars verwijderd. 

Waterbevoorradingen 

Op de omloop van The Primagaz Classic zijn er voor de lopers drie waterbevoorradingsposten op Lichtveld, Dennenhof en Processieweg voorzien. De organisatoren zorgen er met de steun van de gemeentelijke veegwagen voor dat het afval onmiddellijk na de doortocht van de lopers opgeruimd wordt. 

Naar top