Kruispunten Mid-West en West:

Zit je met of ken je iemand met depressieve gevoelens, stress, angst, slaapproblemen, financiële kopzorgen, administratieve last, … en weet je niet waar je terecht kan? Het kruispunt kan hierop een antwoord bieden en zal in een eenmalig gesprek samen met jou de meest gepaste doorverwijzing bespreken. Al onze hulpverleners zijn gebonden aan beroepsgeheim. Enkel mits jouw toestemming overleggen we met de huisarts of met een andere betrokkene. De cliënt is steeds vrij om een vertrouwenspersoon mee te nemen ter ondersteuning. Dit aanbod is kosteloos.

Ervaring van cliënt: “Mijn huisarts verwees me door naar het Kruispunt, maar ik kon me niet goed voorstellen wat te verwachten. Ik werd ontvangen door iemand die mij snel kon geruststellen. Tijdens het gesprek zocht ik samen met twee hulpverleners naar de nodige ondersteuning. Ze gaven me informatie en hebben een eerste afspraak voor me geregeld. Het gesprek heeft me vooral meer hoop en houvast gegeven.”

Het Kruispunt is een plek waar lokale zorg-, eerstelijns- en welzijnsprofessionals op een geïntegreerde manier samenwerken rond cliënten met een psychische problematiek. We leiden de cliënt in een eenmalig contact toe naar de meest gepaste zorg en ondersteunen vloeiende overgangen in sleutelmomenten van het herstelproces.

De Kruispunten van Mid-West en West focussen op personen uit de gemeenten Tessenderlo, Ham, Leopoldsburg, Beringen, Halen, Lummen, Heusden-Zolder en Houthalen-Helchteren. Inwoners van deze gemeenten kunnen terecht in beide Kruispunten.

Cliënten kunnen iedere vrijdag (uitgezonderd feestdagen) terecht op het Kruispunt. Cliënten springen binnen tussen 09.00u en 10.00 uur. Op andere dagen kan er via voicemail een bericht achtergelaten worden op het onderstaande gsm-nummer of een mail verstuurd worden. Je wordt dan gecontacteerd.

Telefoonnummer: 0492 23 12 35

Mail: kruispuntwestmidwest@gmail.com

Inloopmomenten in de even weken

Kruispunt Mid-West: vrijdag 09.00-10.00 uur

Administratief centrum Lummen, Gemeenteplein 13, 3560 Lummen

Inloopmomenten in de oneven weken

Kruispunt West: vrijdag 09.00-10.00 uur

Stadhuis Beringen, Collegestraat 1, 3580 Beringen

Naar top