Klimaattuincoach

De klimaattuincoach

Je hebt het vast al gemerkt. Onze zomers worden steeds warmer en droger en dat heeft ook invloed op jouw tuin. Maar sommige tuinen staan droger dan andere. Ligt dit aan de bodem of aan de tuinier? En hoe hou je je tuin koel en aangenaam tijdens een hittegolf? Het zijn complexe vragen, maar de manier waarop je een tuin aanlegt en onderhoudt heeft zeker een impact op de droogte en warmte in je tuin. Wat geeft de doorslag en hoe maak je jouw tuin beter bestand tegen een veranderend klimaat?

De Klimaattuincoach kan je hierbij helpen!

De Limburgse Klimaattuincoaches geven je advies over de (her)aanleg en het onderhoud van je tuin, zodat die beter bestand is tegen de grillen van het veranderende klimaat. Het zijn ervaren tuinadviseurs, die samen met jou een schets op maat van jouw tuin uitwerken
en een reeks van kleine en grotere ingrepen voorstellen die gegarandeerd effect hebben.

Wat mag je verwachten?

  • Tuinbezoek (ca. 2u): tijdens dit bezoek geeft de coach advies over een mix van grote en kleine maatregelen om je tuin aan te passen. Denk bijvoorbeeld aan tips rond het aanplanten van gevelgroen, het omvormen van een stuk gazon tot een bloemrijk
    grasland of het opvangen van hemelwater. De mogelijkheden zijn eindeloos. Bij het advies wordt optimaal rekening gehouden met de eigenschappen van jouw tuin, vragen, wensen en budget.
  • Schriftelijk verslag en vlekkenplan: binnen de twee weken na het bezoek ontvang je een schriftelijk verslag met daarin alle tips en mogelijkheden. Hierbij zit ook een zogenaamd vlekkenplan. Dat is een schets van de voorgestelde aanpassingen voor je tuin.

Hoe vraag je een Klimaattuincoach aan?

  • Deelnemen kan door bijgevoegd formulier (zie bijlage) ingevuld door te mailen naar milieu@tessenderlo.be. Onze medewerkers nemen dan zo snel mogelijk contact op om een bezoek in te plannen.
  • Jouw bijdrage bedraagt € 75,00. De totale kostprijs van een bezoek is € 300,00. De gemeente Tessenderlo draagt de overige € 225,00 bij in het kader van de campagne Limburgse Klimaattuinen.
  • Naast een financiële bijdrage verwachten we van jou een engagement om het advies zoveel mogelijk in de praktijk te brengen.

Over dit project

Limburgse Klimaattuinen is een campagne van provincie Limburg en partners i.s.m. de gemeente Tessenderlo. Samen zorgden we voor een zorgvuldige selectie en opleiding van Klimaattuincoaches die op een professionele manier advies geven over het klimaatrobuust inrichten van tuinen.

Meer info

Op de uitgebreide website www.limburgseklimaattuinen.be vind je een schat aan informatie die je meteen op weg helpt om zelf aanpassingen in je tuin door te voeren, met of zonder hulp van de Klimaattuincoaches.

Downloads

Naar top