Kinderdagverblijf Het Groepje

Kinderdagverblijf Het groepje in Engsbergen staat in voor de opvang van baby’s en peuters van 0 tot 3 jaar. In een veilige, groene en kindvriendelijke omgeving wil het team kinderen onthalen en begeleiden in de groei naar zelfstandigheid. Naast verzorging en geborgenheid bieden, willen ze de nieuwsgierigheid van de kinderen prikkelen door het aanbieden van uitdagende en creatieve activiteiten om zo ook hun persoonlijke groei te stimuleren.

Werking

Er zijn drie afzonderlijke leefruimtes binnen het kinderdagverblijf, elk met hun eigen slaapkamertjes en sanitaire ruimte. Elke leefruimte is opgedeeld in verschillende hoeken waar telkens bepaalde activiteiten centraal staan.

In elke leefgroep kiezen zij er voor om een bepaalde leeftijdscategorie van kinderen op te vangen. Zo zijn er de babygroep (tot ongeveer 1 jaar), de kruipersgroep (tot ongeveer 22 maanden) en de peutergroep (tot 2,5 à 3 jaar). Op die manier is er in elke groep de nodige aandacht voor aangepaste activiteiten aan de leeftijd, maar ook voor voldoende rust en ruimte zodat de kinderen elk op hun eigen tempo de wereld kunnen verkennen.

De kruipers en peuters verkennen natuurlijk ook regelmatig de wereld buiten de leefgroep. De peuters gaan bovendien aan de slag in het groentetuintje buiten, zij verzorgen de diertjes, brengen een bezoek aan de naastgelegen speeltuin, …

Kortom, allen samen leven met elk de eigen ruimte en tijd om te ontwikkelen, is de visie van het kinderdagverblijf.

Naar top