Intergemeentelijke Samenwerking Wonen

Tessenderlo onderzoekt mee waarom huurders woningen van slechte kwaliteit betrekken!

Voor een gerichtere aanpak van de woningkwaliteit zal de intergemeentelijke samenwerking Ham-Beringen-Tessenderlo-Ham (IGS HBTL) gedurende 2021 een onderzoek voeren naar de bewoners van niet-kwalitatieve woningen, en wat deze mensen met elkaar verbindt.

Gemeenten zetten al jaren in op het verbeteren van de woningkwaliteit. Wellicht heb je reeds de campagne "Wonen doe je niet op goed geluk" gehoord of gezien, die Wonen Vlaanderen eind 2020 lanceerde, om dit nogmaals onder de aandacht te brengen.

Enquête

Vanuit de intergemeentelijke samenwerking is een onderzoek gestart binnen de regio Ham-Beringen-Tessenderlo-Leopoldsburg naar de bewoners van de niet kwalitatieve woningen op de private huurmarkt. Dit onderzoek bevat vragen over de gezinssamenstelling, opleiding en werksituatie voor en tijdens het betrekken van de woning. Daarnaast zal de enquête ook polsen naar de tevredenheid van de bewoner en hun relatie tot de huurbaas.

Vrijwillige deelname

Ben je woonachtig in de regio Ham-Beringen-Tessenderlo-Leopoldsburg en heb je recent een woningcontroleur over de vloer gehad? Dan ontvang je wellicht een uitnodiging om aan dit onderzoek deel te nemen. Uiteraard is een deelname vrijwillig en kan je op iedere moment beslissen om alsnog uit het onderzoek te stappen. Al je gegevens zullen op een vertrouwelijke manier behandeld en verwerkt worden.  

Gerichte acties

De resultaten van dit onderzoek stelt de intergemeentelijke samenwerking in staat de woningmarkt van de deelnemende gemeenten in kaart te brengen. Deze analyse geeft eveneens de mogelijkheid om het beleid te informeren en te adviseren omtrent de situatie in de woningmarkt en in te zetten op gerichte acties ter verbetering van de woningkwaliteit.

Hoe gaat het in zijn werk?  

De intergemeentelijke samenwerking HBTL contacteert zelf de bewoners waar er recent een woningcontrole heeft plaats gevonden en maken met hen een afspraak. Jij hoeft je niet te verplaatsen, zij komen tot bij jou.

Heb je nog vragen over woningkwaliteit, neem dan even contact met onze dienst Ruimtelijke Planning & Vergunningen.

Doe gerust ook even zelf de check op Woningkwaliteitswijzer.

#kwalitatief wonen voor iedereen. 

Externe links

Naar top