Huis van het Kind Tessenderlo

(Aanstaande) ouders, kinderen én jongeren vinden moeilijk de weg in het talrijke aanbod binnen onze gemeente. Met het Huis van het Kind Tessenderlo brengen we organisaties en initiatieven die actief zijn op het vlak van gezinsondersteuning binnen Tessenderlo, samen. De nadruk ligt op een goede samenwerking en doorverwijzing tussen verschillende diensten.


Het huis van het Kind bundelt en promoot het aanbod van de verschillende partners. Op die manier is er een groter draagvlak om ons aanbod bekend te maken en ontstaan er nieuwe initiatieven. Zo werd bijvoorbeeld afgelopen jaar een vorming georganiseerd over op het potje gaan.


In de actieve werking van het Huis van het Kind zijn onder meer alle scholen uit Tessenderlo vertegenwoordigd. Maar ook andere partners zijn nauw betrokken.


Er is ook een fysiek Huis van het Kind Tessenderlo, Gerhagenstraat 58. Hier vind je onder andere de Opvoedingswinkel. De Opvoedingswinkel is er voor iedereen met vragen rond de ontwikkeling en opvoeding van kinderen van 0 tot 24 jaar: ouders, plusouders, grootouders,... maar ook voor onthaalouders, begeleiding in de kinderopvang, leerkrachten enzovoort. Iedere eerste woensdag van de maand is er vrije toegang. Op andere momenten kan je een afspraak maken.

Gezien dit huis te beperkt is qua ruimte om alle partners in te huisvesten, zetten we ook in op het netwerk van partners, onze facebookpagina en de website www.huisvanhetkindtessenderlo.be. Daar wordt informatie gebundeld per thema: zwangerschap, baby’s en peuters, gezinnen met kleuters, lagereschoolkinderen of tieners en jongvolwassenen. Je vindt er ook een agenda met allerlei activiteiten per doelgroep in Tessenderlo en omgeving.


Ken jij ons voordelenboekje al?
In dit boekje vind je allerlei informatie over onderwijs, huisvesting, opvoeding en vervoer. Verder ontdek je er vele voordelen waar je als gezin recht op kan hebben in Tessenderlo. Dit kan gaan over vrije tijd, gezondheid, energie, kinderopvang…


Huis van het Kind Tessenderlo werkt samen met verschillende partners: Academie voor Muziek en Woord, Arktos vzw, Basisschool De Letterberg, Basisschool HARTeLU(s)T, Campus Russelberg ZorGGroep Zin vzw, CLB GO!, Cultuurhuis, Expertisecentrum Kraamzorg Amerijtje, Expertisecentrum Opvoedingsondersteuning, Gemeentelijke diensten zoals Sportdienst, Jeugddienst, Gemeentelijke buitenschoolse kinderopvang Pinokkio, Gezins- en groepsopvang Felies, Kind en Gezin, Vonk!, Kinderzorg - De Voorzorg, Looise Logopedisten, Opvoedingswinkel West-Limburg, Pius X-College, de nieuwe Middenschool, sociaal huis Tessenderlo, Sint-Vincentius, Technisch Heilig Hart Instituut, VCLB Diest-Tessenderlo, Vrij CLB west-Limburg, Vrije basisschool De Lettertrein, Vrije basisschool Wereldwijzer, Vrije kleuterschool Wiebelwoud.

Naar top