Hoe gebeurt de goedkeuring van mijn bestelling?

 1. Ga naar Bestelling Goedkeuren.
  Het venster Zoek bestellingen goedkeuring
 2. Voer een zoekopdracht uit. Je kunt bijvoorbeeld zoeken op het volgnummer, de datum of de omschrijving van de bestelling.
  Het venster Overzicht bestellingen goedkeuring verschijnt. Je ziet hier een overzicht van alle bestellingen die aan uw zoekcriteria voldoen.
 3. De status staat op (4) Verzonden. Links van de bestelling(en) die je wilt goedkeuren, selecteer de aankruisvakjes.
 4. Klik op het groene vinkje. Je hebt de bestelling(en) goedgekeurd. Bestellingen krijgen dan de status (3) Vastlegging.
 5. Een bestelling boven € 1.000,00 (exclusief BTW) kan de goedkeurder pas goedkeuren als de bestelbon(s) op het CBS zijn geweest. De Financiële dienst zal deze goedkeuren na goedkeuring van het CBS. De bestellingen krijgen dan de status (2) Goedkeuring. De goedkeurder krijgt hiervan bericht via mail.
 6. De goedkeurder kan deze bestellingen nu goedkeuren. De BB krijgen dan de status (3) Vastlegging.
 7. Na goedkeuring krijgt de aanvrager een mail toegezonden dat de bestelling(en) zijn goedgekeurd en kan de bestelling afgedrukt en verstuurd worden naar de leverancier.
 8. Indien de bestelling online is besteld moet de BB niet meer opgestuurd worden. Dit om dubbele bestellingen te vermijden. Indien de BB toch moet verstuurd worden op vraag van de leverancier dan moet op de BB vermeld worden dat de bestelling reeds online besteld is op datum van ../../….

Om een bestelling goed te keuren vanuit het detailscherm van de bestellingen, voer de volgende stappen uit:

 1. Open het detailscherm van de bestelling. Dit doe je door de bestelling in het witte vierkantje aan te klikken en dan op het gele icoontje bovenaan te klikken. Het venster Detail goedkeuring bestelling verschijnt.  
 2. Ga naar het tabblad Goedkeuring. Het tabblad Goedkeuring verschijnt.
  In het uitklapmenu Stapstatus, selecteer (G) Goedgekeurd.
 3. Om de goedkeuring te bewaren, klik op save.
  U hebt de bestelling goedgekeurd, de bestelling krijgt nu de status (3) Vastlegging.
 4. Een bestelling boven € 1.000,00 (exclusief BTW) kan de goedkeurder pas goedkeuren als de bestelbon(s) op het CBS zijn geweest. De Financiële dienst zal deze goedkeuren na goedkeuring van het CBS. De bestellingen krijgen dan de status (2) Goedkeuring. De goedkeurder krijgt hiervan bericht via mail.
 5. De goedkeurder kan deze bestellingen nu goedkeuren. De BB krijgen dan de status (3) Vastlegging.
 6. Na goedkeuring krijgt de aanvrager een mail toegezonden dat de bestelling(en) zijn goedgekeurd en kan de bestelling afgedrukt en verstuurd worden naar de leverancier.
 7. indien de bestelling online is besteld moet de BB niet meer opgestuurd worden.
 8. Dit om dubbele bestellingen te vermijden. Indien de BB toch moet verstuurd worden op vraag van de leverancier dan moet op de BB vermeld worden dat de bestelling reeds online besteld is op datum van ../../….
Naar top