Finse piste

De Finse piste is gelegen in sportpark De Voordijcker en bereikbaar via de Sportlaan of Baal (Gemeentelijke Tennisclub Tessenderlo).

De Finse piste is altijd open.

De lengte van de piste is 1.008 meter; de ondergrond bestaat enerzijds uit houtsnippers (oude piste) en anderzijds uit een verende kunststof toplaag (nieuw gedeelte); er is verlichting rondom.

Opgelet!

Het onderhoud van een Finse piste vraagt veel werk, zeker als ze intensief gebruikt wordt.  

We proberen daar rekening mee te houden en we nemen hiervoor het ganse jaar door een aantal stappen. Zo worden de natste plaatsen of plaatsen die er het slechtst bij liggen aangevuld met fijn en schoon houthaksel, als dat beschikbaar is bij onze Groendienst. Daarnaast zorgen we elk voorjaar tijdens een droge periode voor een facelift door de volledige piste met nieuw houthaksel af te dekken. 

Uiteraard blijven we afhankelijk van de weersomstandigheden en de intensiteit van gebruik en zal de piste er soms wel eens wat minder bijliggen, maar daarom bieden we sporters ook altijd de mogelijkheid om te lopen op de verharde kunststofpiste.

Opmerkingen zijn altijd welkom. We vinden het heel belangrijk om zoveel mogelijk mensen in kwalitatief zo goed mogelijke omstandigheden te laten sporten door (onder andere) een goede infrastructuur aan te bieden in onze gemeente.

Nog veel sportplezier!

Externe links

Naar top