FairTradeGemeente

Heb jij al zo’n oranje bordje met "FairTradeGemeente" zien hangen als je Tessenderlo binnenrijdt? Nee? Kijk dan nog eens goed, want Tessenderlo draagt sinds 2010 de titel van FairTradeGemeente. Wij engageren ons om eerlijke handel te ondersteunen, handel met oog voor mens en planeet. De campagne wordt getrokken door 4 organisaties: Fairtrade Belgium, Rikolto, Oxfam Wereldwinkels en 11.11.11, met de steun vanCottover en België-partner in ontwikkeling.

De campagne draagt bij aan een waardig bestaan voor boeren en producenten wereldwijd, zowel de boeren dichtbij als de boeren in Afrika, Latijns-Amerika en Azië. We willen dat de voeding op ons bord en de producten die we gebruiken in goede werk- en milieuomstandigheden worden gemaakt. En dat de boeren en producenten daar een eerlijke prijs voor ontvangen.

Dit engagement van de gemeente draagt bij aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Gemeenten die zich inzetten voor eerlijke handel én voldoen aan 6 criteria, ontvangen de titel van ‘FairTradeGemeente’.

Deze titel toont aan dat de gemeente en haar inwoners eerlijke en lokale duurzame handel niet alleen een warm hart toedragen, maar er ook effectief werk van maken. Zo versterken we tegelijk de vraag naar en het aanbod van eerlijke, lokale en duurzame producten.

Naar top