Ereburgers van Tessenderlo

Volgende personen werden de afgelopen vijftig jaar ereburger van Tessenderlo.

August De Boodt

Minister van Wederopbouw tijdens de regering Pholien (16 augustus 1950 - 9 januari 1952).

Gaston Eyskens

Gaston Eyskens was federaal minister. 

Jack Brook

Jack Brook werd op 6 september 1994 tot ereburger van Tessenderlo benoemd. Hij was een van de eerste Britse soldaten die Tessenderlo bevrijdden in 1944.

Louis Verbeeck

Louis Pierre Andre Verbeeck werd geboren in Tessenderlo op 26 november 1932 als tweede van zes kinderen. In de lagere Heilig-Hartschool van de Broeders van Liefde maakte hij de oorlog mee. Nadien kwam hij als intern in het Klein-Seminarie van Sint-Truiden terecht tot en met de vierde Latijnse. Hij maakte zijn middelbare studies af in het Sint-Jan Berchmanscollege in Diest. Aan de Katholieke Universiteit te Leuven studeerde hij Germaanse filologie.

Al tijdens zijn studententijd begon Louis voor de plaatselijke krant Boerenbelang te schrijven. Hij huwde met Els Hendrix en woonde in Hasselt. Bij Omroep Limburg heeft hij vele programma’s in de kleinkunstsfeer gepresenteerd. Zijn cursiefjes zijn alom gekend van de radio, maar werden ook te boek gesteld. In de jaren zeventig werd hij hoofdredacteur van het huis-aan-huisblad Koerier en zelfs enkele maanden van het dagblad De Krant.

Louis Verbeeck werd in 1992 ereburger. Hij overleed in 2020.

Tia Hellebaut

Tia Hellebaut is een Olympische kampioene, die in Tessenderlo woont. Tia kreeg in 2008 het ereburgerschap van Tessenderlo, samen met haar man Wim Vandeven.

Wim Vandeven

Wim Vandeven is de coach en partner van Tia Hellebaut en kreeg het ereburgerschap van Tessenderlo in 2008, samen met zijn vrouw. 

Naar top