Energiemeter lenen?

Meer en meer mensen worden zich bewust van het feit dat we zuinig moeten omspringen met energie. Niet alleen omdat energie elke dag schaarser wordt, maar ook omdat elk gebruik van energie gevolgen heeft voor het leefmilieu.

Wil dit zeggen dat we de klok moeten terugdraaien en ons comfort beperken? Helemaal niet! Het is ondertussen immers duidelijk dat we met veel minder energie eenzelfde graad van comfort kunnen bereiken. Waarom dan meer verbruiken als het ook minder kan? Maar wat is meer en wat is minder? Wanneer zijn een koelkast, een wasmachine, een diepvriezer,… echt zuinig? Om dat te weten moet je aan twee voorwaarden voldoen: je moet het verbruik nauwkeurig kunnen meten en je moet de resultaten kunnen vergelijken met andere toestellen. Vandaar de energiemeter en vandaar dat je van ons gegevens meekrijgt in verband met de gemiddelde verbruiken van een aantal toestellen.

Het gemeentebestuur van Tessenderlo stelt twee energiemeters ter beschikking die gedurende een 14-tal dagen kunnen uitgeleend worden. Je kan deze energiemeters uitlenen via de dienst Milieu. Wens je na afloop je resultaten te kunnen bespreken, dan kan dat ook bij hen.

Wat niet?

Met een energiemeter kan je geen thermografische scan van je woning maken. Je kan dus niet op zoek gaan naar warmteverliezen in je woning, enkel naar energieverliezen of onverantwoord hoge verbruiken in een toestel. 

Voor wie

Elke inwoner van Tessenderlo kan een energiemeter uitlenen.

Voorwaarden

Je moet enkel je gegevens ter beschikking stellen.

Hoe aanvragen

Afhalen kan enkel op de dienst Milieu zelf. Telefonisch kan je op voorhand misschien al wel eens navragen of er nog een energiemeter beschikbaar is. 

Kostprijs

Het ontlenen van een energiemeter is gratis.

Downloads

Externe links

Naar top