Doe de Ronde van Looi: wandel of loop in eigen dorp

Gepubliceerd op vrijdag 6 mei 2022 om 12:18
Wandelen of lopen dicht bij huis, in en rond ons eigen dorp. Zalig! Maar ken jij onze gemeente eigenlijk wel, ken je ook de gehuchten? Ontdek al wandelend of lopend paden, pleintjes of speelterreinen die je misschien nog niet kende.

Te voet?

De Sportdienst voorziet afwisselend een omloop in elk gehucht van Tessenderlo.

Het startschot van dit project wordt gegeven op 1 mei en we nemen je gedurende 5 maanden mee op ronde door onze mooie gemeente. In elk gehucht zullen er 2 rondjes worden uitgestippeld (+- 5 of 10 km) die zowel verharde als onverharde paden zullen bevatten. In elke ronde passeren we een speel- of sportterrein waar je even kan halthouden met kinderen om te ravotten of eventueel voor een leuke picknick. De startplaatsen zijn als volgt:

De startplaatsen zijn:

  • mei: Hulst, cultuurhuis/De Griffel, Hulsterweg 184
  • juni: Engsbergen, ’t Goor, Engsbergseweg 107a
  • juli: centrum, cultuurhuis/het LOO, Vismarkt z/n
  • augustus: Berg, Sint-Barbarazaal, Molenhoeven 40
  • september: Schoot, cultuurhuis/De Kriekel, Sint-Jozefsplein 2

Met de fiets?

Ontdek jij onze gemeente liever met de fiets? Probeer dan eens de Louis Verbeeckroute, een route van ongeveer 50 kilometer die kronkelt doorheen alle gehuchten van Tessenderlo. De route is permanent bewegwijzerd.

Was jij nog op zoek naar een goed voornemen voor 2022? Dan heb je ze bij deze alvast gevonden! #sportersbelevenmeer #rondevanlooi

Naar top