Brandweerpost Tessenderlo

De brandweerpost van Tessenderlo vormt samen met de posten van Beringen, Heusden-Zolder, Hasselt, Herk-de-Stad, Sint-Truiden en Tongeren de hulpverleningszone Zuid-West Limburg. In het kader van de snelste adequate hulp (SAH), waarbij de gemeentegrenzen overschreden worden, rukt Tessenderlo ook uit voor interventies in Laakdal, Ham, Diest & Beringen. De brandweer van Tessenderlo werkt ook regelmatig samen met de omliggende brandweerposten van Geel, Leopoldsburg, Diest en Beringen.

De kazerne is gelegen langs de Heilig-Hartlaan en beschikt over een goed uitgebouwde infrastructuur, noodzakelijk voor een professionele hulpverlening. Zo bestaat het wagenpark uit meer dan 10 voertuigen, uitgerust voor allerhande specifieke interventies. Brandweerpost Tessenderlo telt 7 vrijwillige onderofficieren, 7 vrijwillige korporaals, 13 vrijwillige brandweermannen, 1 beroepsonderofficier en 1 beroepsbrandweerman-verpleegkundige BBT.

Voor de permanentie van de ziekenwagen (24/24 uur vanuit de kazerne) staat een medisch kader klaar van 16 ambulanciers en 20 verpleegkundigen met bijzonder beroepstitel (BBT spoed- en intensieve zorgen). De medische dienst wordt geleid door de korpsarts. De ziekenwagen rijdt steeds in dienst van het hulpcentrum 100/112 voor dringende geneeskundige hulp. 

Contactgegevens

Voor dringende oproepen kun je de brandweer altijd bereiken via het noodnummer 112.

Voor administratieve vragen mag je het brandweersecretariaat in Heusden-Zolder bellen, op het nummer 011 45 01 70. Mailen kan ook: brandweer.tessenderlo@zuidwestlimburg.be.

Operationele leiding

Kapitein Werner Van Kerckhove, 011 45 01 70