Stap 2 - Burgerpanel: stel je kandidaat!

In stap 2 organiseren we een debatavond met een burgerpanel. Deze vindt plaats op zondag 4 juni 2023 in de raadzaal in het gemeentehuis van Ham. We hebben de deelnemers van het burgerpanel geloot uit alle inwoners van beide gemeenten. Om organisatorische redenen komen alleen inwoners in aanmerking die in 2023 minstens 18 jaar zijn of worden. Om tot een representatieve vertegenwoordiging te komen van de bevolking werken we met een verdeling over verschillende leeftijdscategorieën. Daarnaast streven we naar een gelijke verdeling van inwoners uit Ham en Tessenderlo, evenals een gelijke verdeling tussen het aantal mannen en vrouwen in het burgerpanel.

Het burgerpanel buigt zich over alle inzendingen die overblijven na de eerste screening uit stap 1 (verzamelen van ideeën).

Aan de hand van verschillende stemrondes en debatten over de ingezonden namen selecteren ze de beste inzendingen. Aan het einde van de debatavond blijven er maximaal vier mogelijkheden over voor de stemming. Deze vier opties worden in augustus uitgebreid gecommuniceerd naar al onze inwoners.

Alle inwoners die we geloot hebben om deel te nemen aan de debatavond met het burgerpanel krijgen in de komende dagen een uitnodiging in de brievenbus. Ben je er niet bij, maar wil je wel graag deelnemen? Niet getreurd, je kan je tot en met dinsdag 16 mei opgeven voor de reservelijst.

Interesse? Klik hieronder en stel je kandidaat.

Indien we een vervanger nodig hebben, ben jij de eerste die we contacteren. Houd er wel rekening mee dat vervangingen alleen kunnen binnen dezelfde gemeente, dezelfde leeftijdscategorie en hetzelfde geslacht. Zo bewaren we de gelijke verdeling binnen het burgerpanel.

Naar top