Broedseizoen 1 maart-31 juli

Hopelijk krijgen we binnenkort veel zonnige en warme dagen die zowat iedereen doen lonken naar de aankomende lente. Maar niet alleen de mens krijgt lentekriebels in de buik, ook bij de bewoners van Moeder Natuur maakt het zonnetje iets los.

Rust voor de dieren

Voor heel wat dieren staat het broedseizoen voor de deur en dat is traditioneel een periode waarin de nabijheid van de mens niet echt op prijs wordt gesteld. Terecht, want jonge dieren of barende dieren zijn vaak heel kwetsbaar en verstoring van het broedgebied kan écht het verschil maken tussen leven en dood. Vooral loslopende honden kunnen dan fataal zijn. Hou je beste vriend dus steeds aan de lijn (uitgezonderd in het losloopbos ).

Laat ons met z’n allen zorg dragen voor onze natuurgebieden

Daarom verzoeken we om - zeker tussen 1 en 31 maart - op de wandelpaden te blijven, geen afval achter te laten én de honden ‘kort’ aan de leiband te houden.

Dit geldt vooral in de Vlaamse natuurreservaten Houterenberg en Pinnekenswijer. Fietsers (MTB) en ruiters zijn hoe dan ook niet toegelaten in dit gebied (ook buiten het broedseizoen niet).

De natuur bood ons mentale rust in moeilijke tijden, laten we de natuur die rust teruggeven tijdens de meest kwetsbare periode van het jaar en ons aan deze regels houden. De natuur zegt dankjewel!

Naar top