Brandweerpost Tessenderlo

De brandweerpost van Tessenderlo vormt samen met de posten van Beringen, Heusden-Zolder, Hasselt, Herk-de-Stad, Sint-Truiden en Tongeren de hulpverleningszone Zuid-West Limburg. In het kader van de snelste adequate hulp (SAH), waarbij de gemeentegrenzen overschreden worden, rukt Tessenderlo ook uit voor interventies in Laakdal, Ham, Diest & Beringen. De brandweer van Tessenderlo werkt ook regelmatig samen met de omliggende brandweerposten van Geel, Leopoldsburg, Diest en Beringen.

De kazerne in Tessenderlo is gelegen langs de Heilig-Hartlaan en beschikt over een goed uitgebouwde infrastructuur, noodzakelijk voor een professionele hulpverlening. Zo bestaat het
wagenpark uit meer dan 10 voertuigen, uitgerust voor allerhande specifieke interventies. Brandweerpost Tessenderlo telt 37 brandweervrijwilligers, 1 beroepsonderofficier, 1 beroepsbrandweerman-verpleegkundige BBT en 1 beroepsbrandweerman.

Voor de permanentie van de ziekenwagen (24/24 uur vanuit de kazerne) staat een medisch kader klaar van 3 hulpverlener-ambulanciers en 20 verpleegkundigen met bijzonder beroepstitel (BBT spoed- en intensieve zorgen). De medische dienst wordt geleid door de korpsarts. De ziekenwagen rijdt steeds in dienst van het hulpcentrum 100/112 voor dringende geneeskundige hulp.

Contactinformatie

  • dringende oproepen, noodnummer 112
  • administratieve vragen: hulpverleningszone Zuidwest-Limburg,
    011 24 88 88
  • melding wespennest, via het online meldformulier op
    www.zuidwestlimburg.be
  • operationele leiding, Kapitein Werner Van Kerckhove, 011 24 88 88
Naar top