BENOveren, dat is nog beter renoveren!

Waarom BENOveren?

BENOveren, dat is nog beter renoveren!

Wie wil besparen en een hart heeft voor het klimaat, BENOveert. Pak de verschillende onderdelen van je woning aan met hogere ambities op het vlak van energieprestaties en in de meest logische volgorde. En profiteer zeker van de aantrekkelijke premies en mogelijkheden!
Je woning BENOveren, is vooruitdenken. En hoe sneller je BENOveert, hoe sneller je de vruchten plukt. De resultaten?

 1. Een lagere energiefactuur
 2. Meer comfort
 3. Beter voor het milieu
 4. Hogere vastgoedwaarde
 5. Financiële steun van de overheid

Meer weten?

Lees ook onze blogs:

Wat kan je BENOveren?

Je kan op verschillende premies rekenen voor het BENOveren van je woning. Er bestaat geen vaste regel om van start te gaan, maar als je meer dan één BENOvatie wil uitvoeren, kan je best als volgt te werk gaan:

Welke premie werkt het beste voor jou?

Je kan uit verschillende formules kiezen als je wil BENOveren:

 • Als je beslist om (voorlopig) maar één investering te doen, kan je genieten van de individuele BENOpremie.
 • Voer je binnen de vijf jaar minstens drie energiebesparende maatregelen uit? Dan is de BENOpass iets voor jou.
 • Kan je nog wat hulp gebruiken bij het project? Dan kun je samen met nog minstens 9 andere BENOveerders uit je regio een beroep doen op gratis begeleiding door een professionele BENOvatiecoach.

BENOpremie, de individuele premie

Je krijgt een BENOpremie voor de isolatie van je dak of zolder, muur en vloer of kelder. Ook voor het plaatsen van hoogrendementsbeglazing en voor energiebesparende toestellen als een warmtepomp, een warmtepompboiler of een zonneboiler kan je rekenen op een mooie premie.

BENOpass, de totaalrenovatiebonus

Vanaf drie energiebesparende investeringen binnen de vijf jaar krijg je – bovenop de gewone premies – ook een totaalrenovatiebonus. Daar hoef je zelf niets voor te doen. Wij registreren telkens je premie-aanvraag en kennen automatisch je bonus toe wanneer je daarvoor aan alle voorwaarden hebt voldaan. 

Het totaalbedrag van de bonus kan oplopen tot 4 750 euro per woning.

 • Lees de brochure

Hulp van een BENOvatiecoach

Wil je renoveren, maar schrikt het technisch aspect van een verbouwing je af? Ben je niet thuis in de wereld van renovatiewerken? 

Dan is het gratis advies van de BENOvatiecoach iets voor jou! Samen met minstens 9 anderen uit je regio pak je een renovatie aan onder begeleiding van een professionele BENOvatiecoach. Hij geeft je persoonlijk advies en neemt je heel wat technische en administratieve taken uit handen. Zo spaar jij tijd en ben je zeker van een juiste aanpak. 

 • Schrijf je in als BENOvatiecoach

Renteloze renovatielening

Bovenop alle BENOvatiepremies en de BENOvatiecoach, kunnen eigenaars van een woning of appartement beroep doen op het renteloze renovatiekrediet. Wie een woning met een slechte energieprestatie koopt en binnen de vijf jaar de energieprestatie daarvan aanzienlijk verbetert, zal aansluitend bij het hypothecair krediet voor de aankoop van het pand ook een renteloos renovatiekrediet kunnen afsluiten.

Voor meer info en de voorwaarden, kan je terecht op de website van de Vlaamse overheid.

Hoe begin je met BENOveren?

 1. Win advies in bij één of meerdere professionals. Voor meer informatie en tal van tips: ga naar benoveren.fluvius.be. Of maak het jezelf nog makkelijker en schrijf je in voor een Energiefitsessie waar we je door de verschillende mogelijkheden en stappen begeleiden om je BENOvatie optimaal aan te pakken.
  Schrijf je in voor een Energiefitsessie
 2. Stippel een stappenplan uit. Waarmee wil je beginnen? Is het haalbaar om drie investeringen binnen vijf jaar te realiseren en zo te genieten van de extra voordelen van de BENOpass? Of is het project zo groot dat je graag ondersteuning wil van de BENOvatiecoach?
 3. Merk je tijdens je BENOvatie dat je huidige aansluitingen en/of meters niet meer voldoen? Misschien heb je zelfs nieuwe of extra aansluitingen of meters nodig? Geen probleem! Aanpassingen kan je bij ons makkelijk aanvragen! 
  Pas je bestaande aansluitingen aan
  Vraag een nieuwe of extra aansluiting aan
Naar top