BE-Alert

Wat is BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem dat jou verwittigt bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bijvoorbeeld ramen en deuren te sluiten bij een brand. Je kan een BE-Alertbericht krijgen via sms, telefoon of e-mail.

Ondertussen zijn er al bijna 5.000 gsm-nummers in Tessenderlo ingevoerd. Ben jij er nog niet bij? Registreer je dan snel. 

Hoe schrijf ik me in?

Registreer je op www.be-alert.be. Zo word je op de hoogte gehouden als er iets gebeurt bij je thuis.

Wil je ook verwittigd worden bij een noodsituatie op het werk of bij jouw familie? Je kan meerdere adressen registreren.

Lukt het je echt niet om jezelf te registeren? Geef je naam, adres en telefoonnummer af bij de balie van het gemeentehuis of het sociaal huis, dan registreren wij je.

Ik heb geen smartphone. Kan ik me ook inschrijven?

BE-Alert kan een bericht versturen via verschillende kanalen. Je kan verwittigd worden via sms, e-mail of via een gesproken bericht op een vaste telefoonlijn. Je hoeft dus geen smartphone te hebben.

Is BE-Alert gratis?

Ja. Je kan je volledig gratis registreren via www.be-alert.be.

Wat moet ik doen als ik een berichtje van BE-Alert ontvang?

Je volgt de aanbevelingen uit het bericht op. Bij een brand zal je bijvoorbeeld gevraagd worden om naar binnen te gaan en ramen en deuren te sluiten. Doe dit zo snel mogelijk. 

Naar top