Attesten, uittreksels en aktes

Je kunt attesten, uittreksels en aktes van de dienst Burgerzaken digitaal aanvragen. De afgeleverde documenten zijn volledig rechtsgeldig, zowel de digitale als de geprinte versie.
 
Je kunt ook een afspraak maken bij onze dienst.
Attesten aanvragen en ontvangen via Egovflow

In de meeste gevallen wordt de aanvraag via Egovflow automatisch verwerkt en kan je het document onmiddellijk opslaan op je computer of uitprinten (bekijk hiernaast de handleiding).

  • Je kunt je veilig aanmelden met je identiteitskaart, je pincode en een eID-kaartlezer of via Itsme of via een token.
    In de meeste gevallen kun je het digitale document onmiddellijk downloaden.

  • Je kunt ook een mobiele app gebruiken om je veilig aan te melden. Je moet zich dan eerst eenmalig aanmelden met een eID-kaartlezer. Bovenaan op je scherm klik je op Aanmelden. Van daaruit volg je de instructies op je scherm.

  • Je kunt er ook voor kiezen om je niet veilig aan te melden. In dat geval moet je je rijksregisternummer, naam en voornaam zelf invullen. Wil je het digitale document downloaden, dan moet je je alsnog veilig aanmelden. Je krijgt ook de keuze om het document per post te laten bezorgen op je domicilieadres.
E-loket
Lukt het niet om via Egovflow je attest te downloaden, dan kan je ook een attest aanvragen via ons e-loket. Onder de titel Attesten vind je een overzicht van de digitale attesten, uittreksels en aktes.
Je kiest het document dat je nodig hebt en komt op een pagina met meer informatie over het document. Daar klik je op de knop Formulier.
Onze dienst Burgerzaken verwerkt je aanvraag en jij ontvangt het document in je mailbox.
Hou rekening met een verwerkingstijd van enkele dagen.
Maak een afspraak om langs te komen

Je kunt hier een afspraak maken.

E-loket

Openingsuren & contact

dienst Burgerzaken

adres
Markt 15A3980 TESSENDERLO
Tel. tel.
013 35 33 48
e-mail
burgerzaken@tessenderlo.be
Vandaag gesloten

Maak hier je afspraak