LOMAK | Gijs Van Vaerenbergh

NIEUW in het LOMAK Expo 18, Gijs Van Vaerenbergh In het werk van Gijs Van Vaerenbergh is de fascinatie voelbaar voor objecten uit de landschaps- en tuinarchitectuur. Voor LOMAK maakten ze ‘Model for a Grotto’, een maquette van een nieuw ontwerp voor een grotto.

NIEUW in het LOMAK
Expo 18 | Gijs Van Vaerenbergh | Model for a Grotto

In het werk van Gijs Van Vaerenbergh is de fascinatie voelbaar voor objecten uit de landschaps- en tuinarchitectuur. Ze maken interpretaties van klassieke typologieën zoals het labyrint, de folie, de brug, het paviljoen en de grotto. Deze objecten, die zich op het snijvlak van architectuur, landschap en beeldende kunst bevinden, zijn een belangrijk thema in het veelzijdig oeuvre van Gijs Van Vaerenbergh. 

Voor LOMAK maakten ze ‘Model for a Grotto’,  een maquette van een nieuw ontwerp voor een grotto. In de landschapsarchitectuur is de grotto een rotsachtige constructie die een artificiële en romantische interpretatie biedt van de natuur.

Gijs Van Vaerenbergh herdenkt deze typologie tot een sculpturale ruimte. In hun methodologie werkt Gijs Van Vaerenbergh vaker met het aansnijden van een vorm om er ruimte mee te creeëren. Ook hier vertrekken ze van een kubus (met dezelfde dimensies van de kijkdoos) en wordt als het ware materiaal weggehaald tot ruimte over blijft. Op die manier stappen ze in de rol van beeldhouwer, die op een massief inwerkt tot een beeld over blijft. Tegelijk is heeft deze ruime uitgesproken architecturale kenmerken zoals kolommen en vloer en een dak. Gijs Van Vaerenbergh stelt daarmee expliciet de vraag waar de architectuur eindigt en de beeldende kunst begint.


Vanaf vrijdag 223 februari 2019 | gratis | locatie: LOMAK, Markt, 3980 Tessenderlo

Wanneer

  • vrijdag 22 februari ’19
    -
    vrijdag 20 september ’19

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Waar

naam
Markt
adres
Markt 153980 Tessenderlo

Contact

Telefoon
013 35 53 20
e-mail
cultuurhuis@tessenderlo.be
website
http://www.lomak-expo.be/
Alle activiteiten