de achterkant van de media

Deze informatie is niet meer actueel!
De geschiedenis van de televisie gaat terug tot de jaren 30, toen een eerste publieke demonstratie van de werking van de televisie plaatsvond. De daadwerkelijke uitzendingen begonnen in 1953 met de oprichting van de Vlaamse openbare televisieomroep (de VRT) en dit vanuit het Flageygebouw in Brussel. Op dit moment werken er voor het VRT nieuws (Radio, Tv en Online) een 400-tal mensen. Misschien ... De geschiedenis van de televisie gaat terug tot de jaren 30, toen een eerste publieke demonstratie van de werking van de televisie plaatsvond. De daadwerkelijke uitzendingen begonnen in 1953 met de oprichting van de Vlaamse openbare televisieomroep (de VRT) en dit vanuit het Flageygebouw in Brussel. Op dit moment werken er voor het VRT nieuws (Radio, Tv en Online) een 400-tal
mensen.
Misschien vraag je je wel eens af hoe een televisiejournaal gemaakt wordt. Hoeveel mensen heb je daarvoor nodig? Wat doen die allemaal precies? En welke technische middelen worden ingezet om Het Journaal te maken? Op al die en nog een pak andere vragen proberen reporters Tijs Mauroo, Bart Cortoos en Hilde Mertens een antwoord te geven. Niet met louter theoretische beschouwingen,
maar met een 'getuigenverslag' uit de dagdagelijkse praktijk van de verslaggever,
uiteraard geïllustreerd met beelden.
Het eerste deel van de lezing is een zeer praktisch verhaal: hoe gaat men tewerk? Je ziet, ondersteund met filmpjes, hoe een nieuwsfeit leidt tot een afgewerkt journaalitem.
Het tweede deel gaat over de inhoud: wat is nieuws en wat wordt nieuws? Hoe wordt nieuws geselecteerd en via welke bronnen komt het bij een nieuwsdienst terecht? Je kijkt mee in het redactiesysteem en ziet ook hoe buitenlands nieuws de reporters bereikt.
Op het einde staat Bart stil bij de evoluties in de laatste jaren met een ontploffend internet, ook op nieuwsvlak, en nieuwe media. Veel vragen die een antwoord verdienen, en krijgen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • woensdag 20 juni ’18
    van 00.00 uur tot 23.59 uur

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €; niet leden: 2,00 €)

Waar

naam
't Goor
adres
Engsbergseweg 1073980 Tessenderlo

Contact

Telefoon
013/321 822 Ilse
Alle activiteiten