Sint-Martinuskerk in Tessenderlo. 'Dit zien wij. 44 Lenzen, beelden, verhalen.'

Deze informatie is niet meer actueel!
44 Limburgse gemeenten stellen samen 44 monumenten open! Het project “Dit zien wij” sluit aan bij de tentoonstelling van het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium rond de Duitse glasnegatieven uit 1914-1918. 44 Gemeenten selecteerden een beeld van Limburgs bouwkundig erfgoed rond WO I. Wat blijft er nog over van deze gebouwen? Hoe zijn deze veranderd? Ontdek het op OPEN MONUMENTENDAG ... 44 Limburgse gemeenten stellen samen 44 monumenten open! Het project “Dit zien wij” sluit aan bij de tentoonstelling van het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium rond de Duitse glasnegatieven uit 1914-1918. 44 Gemeenten selecteerden een beeld van Limburgs bouwkundig erfgoed rond WO I. Wat blijft er nog over van deze gebouwen? Hoe zijn deze veranderd? Ontdek het op OPEN MONUMENTENDAG en bezoek ze in de 44 Limburgse gemeenten!

Tussen 1917 en 1918 werd de Sint-Martinuskerk van Tessenderlo zorgvuldig gefotografeerd door een Duitse delegatie. Over gans België werden een 10.000 tal foto’s op glasplaten vastgelegd. De gotische kerk uit de 15de eeuw kon de Duitse specialisten duidelijk bekoren aan binnen- als aan de buitenzijde. Vooral het prachtige doksaal werd gedetailleerd gefotografeerd. Om 14 u., 15 u. en 16 u. staat er een gids voor jou klaar.

Neem ook deel aan de grote Limburgse fotowedstrijd! Wat is voor jou onmisbaar in de 44 Limburgse gemeenten? Welk gebouw, landschap, enz. wil jij bewaren voor de toekomst? Om je alvast op weg te zetten zullen er in diverse gemeenten workshops rond fotografie zijn. Fotografeer je met smartphone of digitale camera? Zoek jouw workshop op maat.

EXTRA: om 15 u. (smartphone) en 16 u. (digitale camera) vertrekt een professionele fotograaf aan de promostand om je de kneepjes van het vak te leren. Hij leidt je doorheen de straten van Tessenderlo en leert je gebouwen creatief in beeld te brengen.

Begin 2018 vertaalt dit uitdagende project zich in een indrukwekkende tentoonstelling. 44 Oude en 44 nieuwe beelden, digitaal of op glas vastgelegd, zullen daarin met elkaar geconfronteerd worden. Misschien wordt jouw foto hiervoor wel geselecteerd!

Meer info over de 44 activiteiten: www.limburg1914-1918.be

Dit project werd gerealiseerd in samenwerking met: Nikon; Het Belang van Limburg; KIK-IRPA, Brussel; Nationale Loterij; FOMU, Antwerpen; LUCA School of Arts, Campus C-mine; Provincie Limburg, PCCE; 44 Limburgse gemeenten.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • zondag 10 september ’17
    van 13.00 uur tot 18.00 uur

Waar

naam
Sint-Martinuskerk
adres
Markt 33980 Tessenderlo

Contact

Telefoon
011/23.75.75
Alle activiteiten