Aanbod GROT 2022-2023

FairTradeschool

Tessenderlo is een FairTradegemeente en vindt het belangrijk dat de scholen meewerken.

Wil jij met jouw school het verschil maken? Dan kan! Door simpelweg de juiste aankopen te doen, help je de wereld alvast een stapje vooruit.

Scholen spelen immers een belangrijke rol bij het bewust maken van hun leerlingen en studenten. Bovendien wordt op scholen ook geconsumeerd en kan de keuze voor duurzame voeding in de praktijk worden omgezet.

Grijp deze kans om als school je aankoopbeleid te verduurzamen. Bied FairTradekoffie aan in de lerarenkamer, kies voor  TairTradefruitsapjes voor je leerlingen. Laat leerlingen proeven van een FairTradebanaan, breng een bezoekje aan de lokale Wereldwinkel, poets de school met FairTradeonderhoudsproducten,... Je ziet: er zijn tal van mogelijkheden.

GROT

De Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking is een inspraakorgaan dat bevoegd is om advies te geven aan het college van burgemeester en schepenen over ontwikkelingssamenwerking. Opmerkingen, ideeën,… kan je altijd  doorgeven aan Krista Van Hove van de dienst Communicatie & Onthaal. Krista zal deze dan aankaarten in de vergadering van de GROT.

Naar top