Belbus

De belbus rijdt enkel op aanvraag. Er is geen vaste route en geen vaste dienstregeling, tenzij bij voorziene overstap. Je verplaatsing wordt zo optimaal mogelijk gekoppeld aan de andere aanvragen. Daardoor kan een verplaatsing vandaag bijvoorbeeld om 10.00 uur worden uitgevoerd en morgen op een ander tijdstip.

Je hoort bij de reservering wanneer de belbus je komt oppikken. Hou rekening met een speling van vijf minuten vóór en vijftien minuten na het afgesproken tijdstip. Wil je zeker op een bepaald tijdstip aankomen? Vermeld dit dan bij je reservatie. De medewerker van de belbuscentrale houdt in de mate van het mogelijke hiermee rekening. 

Voeg mailadres en gsm-nummer toe aan je klantgegevens

Het is nuttig om je e-mailadres aan je klantgegevens toe te voegen. Na elke reservering ontvang je dan meteen een mailtje met de bevestiging van de door jou gereserveerde verplaatsing(en). Als je ook je gsmnummer doorgeeft, wordt je bij onvoorziene omstandigheden – zoals sterke vertraging door wegenwerken – op de hoogte gebracht. Je kunt je gegevens doorgeven via www.delijn.be/belbusgegevens.

Hoe reserveer je een belbus?

Minimum één uur vóór de geplande verplaatsing en liefst zo vroeg mogelijk, neem je contact op met de belbuscentrale. Er kan tot dertig dagen op voorhand contact genomen worden met de belbuscentrale. Dit is ook geldig voor meervoudige reservaties.
Vergeet ook je terugrit niet te reserveren.
De belbus pikt je op het afgesproken tijdstip op aan de
afgesproken belbushalte. Je kunt de belbus ook bijvoorbeeld een week vooraf reserveren.

Geef zeker volgende gegevens door aan de medewerker:
• je klantennummer (als je de eerste keer belt, wordt er voor jou een klantennummer aangemaakt);
• datum en uur van vertrek;
• op- en afstaphalte;
• aantal reizigers.

Onvoorziene omstandigheden

Als je een gereserveerde rit wil annuleren, breng ons dan zo snel mogelijk op de hoogte. Zo wordt de rit niet nodeloos uitgevoerd. Als je ons onmogelijk tijdig kunt bereiken, verwachten wij ook achteraf nog een seintje. Let op: als je een rit niet annuleert, kan er een boete volgen.

Meer info

 • Belbuscentrale - Limburg - 011 85 03 00 - belbus.limburg@delijn.be
  Openingsuren:
  weekdagen: 06.00-19.30 uur;
  zaterdag: 07.30-17.00 uur;
  zon- en feestdagen: 07.30 - 15.00 uur.
 • Belbuscentrale - Vlaams Brabant - 016 31 37 00
  weekdagen: 06.00-19.00 uur;
  zaterdag: 09.00-16.00 uur;
  zon- en feestdagen: 09.00-16.00 uur.

Opgelet! Enkel doven, slechthorenden en mensen met een afasie kunnen reserveren via fax of e-mail.