Openingsuren   BESTUUR   DIENSTEN   LEVEN & WELZIJN   LEREN & STUDEREN  
 VRIJE TIJD & SPORT   NATUUR & MILIEU   BOUWEN & WONEN   INDUSTRIE & WERK   VEILIGHEID & MOBILITEIT  

Gemeente Tessenderlo
HOME TERUG PRINT NIEUWS KALENDER E-LOKET SITEMAP PRODUCTEN A-Z
RSS (nieuw venster)
(nieuw venster)
 
Gemeentebestuur Tessenderlo
Markt z/n
3980 Tessenderlo
T: 013 66 17 15
F: 013 67 36 93
mail ons
NIEUWS
Doorzoek het nieuwsarchief
Overzicht: Klik op een titel voor het volledige nieuwsbericht
23.09.2014 Nieuwe inschrijvingen zwemmen voor kinderen

De Sportdienst organiseert na de kerstvakantie nieuwe zwemreeksen voor kinderen. Inschrijven kan vanaf maandag 15 december om 18.30u via het online inschrijfsysteem. Voor meer informatie over de zwemlessen: klik hier

23.09.2014 Inschrijvingen sportkampen kerstvakantie

De Sportdienst organiseert in de kerstvakantie weer een aantal sportkampen. Inschrijven kan vanaf maandag 8 december om 18.30u via het online inschrijfsysteem. Meer informatie vind je binnenkort in de PocoLOco die verdeeld wordt op de Looise scholen.

22.09.2014 Nieuwe wet ter bestrijding van seksisme
Op 3 augustus 2014 trad een nieuwe wet ter bestrijding van seksisme in werking: voortaan kan elk gebaar of elke handeling waarbij een persoon zwaar en openlijk geminacht wordt  omwille van zijn/haar geslacht, leiden tot een verschijning voor de strafrechtbank, die een gevangenisstraf van één maand tot één jaar en/of een boete van 50 tot 1000 euro kan uitspreken. Download de brochure hieronder.
22.09.2014 De Levensloop-toorts is aangekomen

De toorts van Levensloop (nieuw venster), die zondag van Lommel naar Tessenderlo verhuisde, is aangekomen in het gemeentehuis. Daar wacht de toorts tot ze zaterdag gebruikt kan worden om de Levensloop van Tessenderlo in gang te zetten.

16.09.2014 Nieuwe werkwijze bladkorven
Het gemeentebestuur plaatst al een paar jaar bladkorven waarin bladafval van de laanbomen kan gedeponeerd worden. Vanaf dit najaar verandert de werkwijze en worden de korven niet meer geplaatst en opgehaald door de gemeente, maar kunnen inwoners ze zelf afhalen en plaatsen.
11.09.2014 Stroomtekort (voorlopig) niet in Tessenderlo

Je hebt het waarschijnlijk al ergens gelezen: volgens de huidige stand van zaken zal Tessenderlo niet afgekoppeld worden van het stroomnet als er tekort is. Dat betekent niet dat we niet solidair kunnen zijn met de andere gemeenten. Iedereen kan zijn steentje bijdragen om het stroomtekort zoveel mogelijk te beperken. Je vindt binnenkort meer tips op Winterklaar.be (nieuw venster).

9.09.2014 Gemeentepersoneel SLIM naar het werk!

Het gemeentebestuur van Tessenderlo organiseert, in navolging van de vroegere actie Afkicken! van provincie Limburg, dit jaar voor de eerste keer een eigen actie, namelijk ‘SLIM NAAR HET WERK’ en deze zal plaatsvinden van 1 tot en met 30 september . Aan alle personeelsleden wordt gevraagd om de auto eens een keertje minder uit de garage te halen en een keertje meer met de fiets, te voet of het openbaar vervoer naar het werk te komen.

4.09.2014 Weerbaarheidstraining voor jongeren

Heb je het moeilijk om rustig te worden? Kan je moeilijk nee zeggen? Laat je je makkelijk meeleiden en uitdagen door anderen? Ben je onzeker? Kan je moeilijk voor jezelf opkomen? Ben je gevoelig voor de opmerkingen van anderen? Ben je eerder timide of net haantje de voorste? Volg dan de weerbaarheidstraining voor jongeren (12-18 jaar)!

3.09.2014 Koop inheemse planten bij Natuurpunt
Natuurpunt wil de achteruitgang van onze wilde dieren en planten stoppen. Vrijwilligers zijn dagelijks in de weer om onze natuurgebieden zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor bijzondere natuur. Natuurgebieden alleen kunnen de achteruitgang van de biodiversiteit echter niet stoppen. Natuurpunt heeft ook jouw hulp nodig!
3.09.2014 Vermindering waterfactuur voor Statuut Verhoogde Tegemoetkoming

Vanaf 1 maart 2014 zijn de tarieven van de BOT (Bijdrage voor Opvang enTransport) en de VEW (Vergoeding voor Eigen Waterwinners) verhoogd. Wie het Statuut Verhoogde Tegemoetkoming heeft, kan een vermindering krijgen.

2.09.2014 Week van de Verbondenheid - Samen tegen Eenzaamheid
Tijdens de Week van Verbondenheid roepen RIMO Limburg en Bond zonder Naam op tot meer verbondenheid, samenhorigheid en benadrukken we het belang van écht menselijk contact in de strijd tegen vereenzaming! We sensibiliseren burgers, bedrijven, verenigingen en steden/gemeenten om die week activiteiten te organiseren waarbij mensen samenkomen en delen.
2.09.2014 Met Belgerinkel naar de Winkel" was dit jaar elke dag winst!

Tijdens de 5e editie van de fietspromotiecampagne "Met Belgerinkel naar de Winkel" moedigden 71 Looise handelaars hun klanten aan om met de fiets te komen. Met de slogan "Dat is elke dag winnen" wilde de campagne benadrukken dat je altijd wint wanneer je je duurzaam verplaatst. Op het einde van de rit waren er voor Tessenderlo 3 125rechtmatig geregistreerde  Belgerinkelloten. Rekenen we dit om naars paarkaarten, dan komen we uit op 446 volle spaarkaarten, wat goed is voor 3 122 fietsritjes naar de winkel, waardoor er 5 220 euro werd uitgespaard. Dankzij de talrijke fietsers en wandelaars was er ook 1 374kg minder CO2-uitstoot in het verkeer.

29.08.2014 Openbare verkoop tweedehands materiaal
De gemeente Tessenderlo organiseert weer een openbare verkoop van tweedehands materiaal in samenwerking met I&O Auctions (nieuw venster).
29.08.2014 Nieuw recyclagepark gaat pas open in 2017!

Het Belang van Limburg publiceerde onlangs een artikel over het nieuwe recyclagepark. In tegenstelling tot wat daar vermeld is, gaat het nieuwe recyclagepark pas open in 2017, niet 2015.

26.08.2014 Awel, ik wil ...

Awel beantwoordt jaarlijks meer dan 25.000 oproepen van kinderen en jongeren via telefoon, e-mail, chat of forum. Als vrijwilliger luister jij naar die vele vragen en verhalen. Je denkt en voelt mee met je oproepers en maakt zo het verschil voor die ene jongen of dat kleine meisje.

25.08.2014 Inschrijvingen Tekenacademie (voor volwassenen)

Ons gemeentebestuur biedt cursussen Tekenacademie voor kinderen en jongeren maar ook voor volwassenen.
Kinderen schrijven rechtstreeks bij de leerkrachten van de Tekenacademie in. Volwassenen moeten inschrijven bij de Communicatiedienst in het gemeentehuis tot en met maandag 15 september.
Let op! Je kunt niet meer inschrijven voor dinsdagnamiddag, dit blok zit vol.

18.08.2014 Inschrijvingen MUZIEK & WOORD - Academie voor Muziek & Woord

Alle info betreffende inschrijvingen in onze afdeling Muziek of Woord staat vanaf heden online.

5.08.2014 Tele-onthaal zoekt vrijwilligers

In oktober start Tele-Onthaal Limburg weer een opleiding voor vrijwilligers. Ben je sociaal voelend en kan je luisteren naar mensen die het moeilijk hebben? Kan je 1 maal per week 4 uren naar Hasselt komen? Ben je bereid om ook nachtdiensten te doen? Dan biedt Tele-Onthaal jou zinvol en verrijkend vrijwilligerswerk!

30.07.2014 Voorontwerp tweede Algemeen Oppervlaktedelfstoffenplan in openbaar onderzoek

Het voorontwerp tweede Algemeen Oppervlaktedelfstoffenplan werd op 23 mei 2014 door de Vlaamse Regering principieel vastgesteld. Het actualiseert niet alleen de inhoud van het eerste plan, dat dateert van 2008, maar houdt ook rekening met de goedgekeurde wijzigingen van het Oppervlaktedelfstoffendecreet – met name de doorwerking van een afstemming met het Materialendecreet. Deze doorwerking bestaat er in dat het begrip “afvalstoffen” wordt vermeden en dat er per delfstoffensoort een beschrijving gegeven wordt van de indicatieve hoeveelheid die voor een termijn van 25 jaar moet verzekerd worden en geeft aan of hiertoe in de komende 5 jaar acties nodig zijn.

24.07.2014 Openbaar onderzoek "Ontwerp-stroomgebiedbeheerplannen 2016-2021

Nog tot 8 januari 2015 liggen de ontwerpen van stroomgebiedbeheerplannen voor Schelde en Maas 2016-2021 in openbaar onderzoek. Gedurende zes maanden kan iedereen de plannen raadplegen op de website www.volvanwater.be (nieuw venster) en erop reageren via een digitaal inspraakformulier.

18.07.2014 Ultieme zomertip: Op de fiets voor een beter klimaat - fiets de klimaatroutes

Beste fietsliefhebber, het provinciebestuur van Limburg streeft naar een klimaatneutrale provincie. De Limburgse gemeenten dragen hier graag hun steentje aan bij. Zij tonen onder andere hun engagement door de ondertekening van het 'Covenant of Mayors' (burgemeestersconvenant), waarmee ze zich mee verbinden om de CO2-uitstoot met meer dan 20% terug te dringen tegen 2020.

27.06.2014 Fonds voor Arbeidsongevallen: zitdagen

Je  hebt een arbeidsongeval gehad. Je partner, een familielid, of een vriend(in) heeft een arbeidsongeval gehad. Je hebt vragen of je hebt hulp nodig. Een sociaal assistent(e) van het Fonds voor Arbeidsongevallen (nieuw venster) staat ter beschikking.

26.06.2014 Op zoek naar opvang voor je baby of peuter?

Wie opvang zoekt voor zijn kind, kan gebruik maken van de Kinderopvangzoeker (nieuw venster). Als je als ouder op zoek bent naar opvang voor je kind van 0 tot 3 jaar kan je je vraag online registreren in de Kinderopvangzoeker. Dit is een gratis instrument op de website van Kind & Gezin en wil kinderopvang vragen registreren, in kaart brengen en behandelen.

24.06.2014 Team Tessenderlo doet mee aan Levensloop

Team Tessenderlo is een ploeg van ambtenaren en mandatarissen van het gemeentebestuur die zich wil inzetten voor het goede doel. team nam al twee keer deel aan Ven2-4Cancer, maar dit keer willen ze zich inzetten voor een plaatselijk evenement, namelijk Levensloop (nieuw venster)ten voordele van de Stichting tegen Kanker.  Het team neemt deel aan de actie in het Looise sportpark op zaterdag 27 en zondag 28 september met lopers, wandelaars en fietsers. De opbrengst van de acties gaat integraal naar de Stichting tegen Kanker.

9.06.2014 BE-alert!

In noodsituaties is de snelle verwittiging van de bevolking heel belangrijk. Het crisiscentrum van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken werkt aan de modernisering van de alarmeringskanalen. BE-Alert (nieuw venster) is een nieuwe alarmeringstool die de bevolking, die rechtstreeks betrokken is bij een noodsituatie, sneller en duidelijker wil verwittigen en zo goed mogelijk wil informeren.
Burgers kunnen zich vanaf nu inschrijven en worden dan verwittigd als er een noodsituatie zich voordoet.

28.03.2014 Laat je fiets graveren!

Ook dit jaar kun je je fiets laten graveren tegen diefstal. Je kunt langskomen zonder afspraak telkens tussen 09.30-11.45 op maandag 7 april, maandag 5 mei, maandag 30 juni, maandag 28 juli, maandag 22 september en maandag 20 oktober. Past een van deze momenten je niet, dan kan je een afspraak maken zodat je kunt langskomen op een moment dat voor jou past. Gelieve je rijksregisternummer mee te brengen (dit kan je vinden op je SIS-kaart of je identiteitskaart).

27.02.2014 Loopcriterium Limburg 2014

De nieuwe data van het loopcriterium zijn gekend. Noteer ze alvast in je agenda!

  • Ham: zondag 4 mei (Warande Sport)
  • Leopoldsburg: zondag 22 juni (zwembad de Merel)
  • Beringen: zondag 28 september ( Koersels kapelleke)
  • Balen: zondag  19 oktober (voetbalterreinen Olmen sport)
  • Tessenderlo: zondag 7 december (Gerhagen)

27.02.2014 Reglementen en verordeningen op de website

Vanaf 1 januari 2014 worden alle reglementen en verordeningen die door de gemeenteraad of het college van burgemeester en schepenen afgekondigd worden, bekend gemaakt via deze website. Ze zullen niet meer ad valvas uitgehangen worden aan het gemeentehuis.
Je vindt de verzameling van nieuw goedgekeurde reglementen en verordeningen via het menu Bestuur.

©Tessenderlo - LCP nv (nieuw venster) | Disclaimer Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
versie voor blinden en slechtzienden verlaten
BlindSurfer,december 2005 (nieuw venster)