Openingsuren   BESTUUR   DIENSTEN   LEVEN & WELZIJN   LEREN & STUDEREN  
 VRIJE TIJD & SPORT   NATUUR & MILIEU   BOUWEN & WONEN   INDUSTRIE & WERK   VEILIGHEID & MOBILITEIT  

Gemeente Tessenderlo
HOME TERUG PRINT NIEUWS KALENDER E-LOKET SITEMAP PRODUCTEN A-Z
RSS (nieuw venster)
(nieuw venster)
 
Gemeentebestuur Tessenderlo
Markt z/n
3980 Tessenderlo
T: 013 66 17 15
F: 013 67 36 93
mail ons
NIEUWS
Doorzoek het nieuwsarchief
Overzicht: Klik op een titel voor het volledige nieuwsbericht
23.07.2014 Vacature zorgkundige in de thuiszorg

Het OCMW van Tessenderlo heeft een vacature voor een zorgkundige in de thuiszorg.

Je kunt inschrijven tot 18 augustus 2014. Lees hier de voorwaarden.

18.07.2014 Ultieme zomertip: Op de fiets voor een beter klimaat - fiets de klimaatroutes

Beste fietsliefhebber

Het provinciebestuur van Limburg streeft naar een klimaatneutrale provincie. De Limburgse gemeenten dragen hier graag hun steentje aan bij. Zij tonen onder andere hun engagement door de ondertekening van het 'Covenant of Mayors' (burgemeestersconvenant), waarmee ze zich mee verbinden om de CO2-uitstoot met meer dan 20% terug te dringen tegen 2020.

17.07.2014 Nieuw inschrijfsysteem Sportdienst

De Sportdienst geeft als eerste de aftrap voor het nieuwe inschrijfsysteem van de Looise vrijetijdsdiensten. Met dit systeem kan je op een eenvoudige manier tickets kopen voor het aanbod van de Sportdienst zoals sportkampen en zwemlessen. Vanaf dit najaar kan je ook inschrijven voor workshops in de bibliotheek en voor evenementen van de Jeugddienst.

15.07.2014 Openbaar onderzoek Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Engsbergen - Omgeving Lindenstraat

Het openbaar onderzoek Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Engsbergen - Omgeving Lindenstraat loopt van dinsdag 15 juli 2014 tot en met maandag 15 september 2014.  Meer info vindt u hier.

2.07.2014 Nationaal vlindertelweekend op 2 en 3 augustus
Op 2 en 3 augustus staat het nationaal vlindertelweekend weer op de kalender.
30.06.2014 Bibcommissie zoekt kandidaat-winnaars Minus van Looi-Prijs
Jaarlijks wordt de Minus van Looi-Prijs tijdens de cultuuravonduitgereikt aan een persoon/organisatie van Tessenderlo. Deze prijs werdin het leven geroepen door de bibliotheek en de bibliotheekcommissie ompersonen of organisaties die zich op literair vlak verdienstelijk hebbengemaakt te waarderen. De bibcommissie is op zoek naar kandidaat-winnaars.
29.06.2014 Tips voor een goed gebruik van de huisvuilzak

De bordeaux huisvuilzak is al enkele jaren in gebruik in onze gemeente.Hier geven we wat informatie mee over de huisvuilzak en het gebruik ervan.

29.06.2014 't Is tof in mijne hof!

Wist je dat de helft van jouw afval van organische oorsprong is? Afval uit de tuin of keuken kan je makkelijk in jouw eigen tuin verwerken tot compost. Deze compost is de beste natuurlijke bodemverbeteraar voor jouw tuin.

28.06.2014 Workshop Vierkantemetertuinieren voor dummies was een succes!

Maar liefst 80 cursisten schreven zich in september 2013 in voor deworkshop “Vierkantemetertuinieren voor dummies”. De lessen vonden plaatsin cultuurcentrum het LOO en de ontmoetingscentra in de gehuchten. Theorie en praktijk wisselden elkaar af om de principes van het vierkantemetertuinieren onder de knie te krijgen. Vier lessen werden gespreid over de maanden november, februari, april en mei zodat de cursisten stap voor stap werden begeleid.

27.06.2014 Fonds voor Arbeidsongevallen: zitdagen

Je  hebt een arbeidsongeval gehad. Je partner, een familielid, of een vriend(in) heeft een arbeidsongeval gehad. Je hebt vragen of je hebt hulp nodig. Een sociaal assistent(e) van het Fonds voor Arbeidsongevallen (nieuw venster) staat ter beschikking.

27.06.2014 BTW-tarief op elektriciteit daalt naar 6%

Vanaf 1 april werd de BTW op je elektriciteitsfactuur verlaagd van 21 naar 6%. Deze verlaging geldt enkel voor huishoudens en blijft al zeker van kracht tot eind december 2015. Voor aardgas en stookolie blijft het oude BTW-tarief behouden. Sommige leveranciers zullen je voorschotbedrag vanzelf aanpassen. Andere hebben al laten weten dat pas te doen bij de eindafrekening. Neem in dat geval zeker contact op met je energieleverancier en vraag om je voorschotfactuur aan te passen aan de nieuwe regeling.

26.06.2014 Op zoek naar opvang voor je baby of peuter?

Wie opvang zoekt voor zijn kind, kan gebruik maken van de Kinderopvangzoeker (nieuw venster). Als je als ouder op zoek bent naar opvang voor je kind van 0 tot 3 jaar kan je je vraag online registreren in de Kinderopvangzoeker. Dit is een gratis instrument op de website van Kind & Gezin en wil kinderopvang vragen registreren, in kaart brengen en behandelen.

25.06.2014 Telescopische kijker op VVV-toren

Sinds april staat er boven op de VVV-toren een telescopische kijker waarmee je de omgeving kan verkennen.

25.06.2014 Aangepaste openingsuren bibliotheek zomervakantie

Vakantie : een zee van tijd… tijd om te reizen, tijd om te luieren en er op uit te trekken, tijd voor avontuur en zalig nietsdoen… én tijd om te genieten van een goed boek! Romans licht als een vlinder, maar ook superspannende fictie. Verhalen om bij weg te dromen… of bloedstollende thrillers. Stapels boeken wachten op jou in onze bib!

25.06.2014 Provinciale informatie

Het provinciebestuur van Limburg geeft informatie: Limburgers participeren in windmolens - Proeven van overheerlijke hoeve- en streekproducten - Groene trofeeënkamer open voor Limburgers.

25.06.2014 Ecobouwers opendeur

Ben jij eigenaar van een passiefhuis, lage-energiewoning of heb je eendeel van je woning energievriendelijk verbouwd? Wil je kandidaat-bouwerseen rondleiding geven om je bouw- en woonervaringen met hen te delen?Dan vragen we graag jouw medewerking voor de campagne EcobouwersOpendeur.

25.06.2014 Openingsuren gemeentehuis tijdens de zomervakantie

Vanaf 1 juli tot en met 31 augustus heeft het gemeentehuis aangepaste openingsuren. Het gemeentehuis en blok B zijn dan open op:

  • maandagvoormiddag: 09.00-12.00 uur;
  • maandagnamiddag: 13.30-15.30 uur;
  • maandagavond: 16.30-19.00 uur.
  • dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag: 08.00-12.00 uur.
Let op! De dienst Burgerzaken is elke voormiddag pas om 09.00 uur open.
25.06.2014 Nieuw gedicht van de dorpsdichter

Onze dorpsdichter Luce Rutten schreef een nieuw gedicht: Zwembad 't Kraanhof.

24.06.2014 Team Tessenderlo doet mee aan Levensloop

Team Tessenderlo is een ploeg van ambtenaren en mandatarissen van het gemeentebestuur die zich wil inzetten voor het goede doel. team nam al twee keer deel aan Ven2-4Cancer, maar dit keer willen ze zich inzetten voor een plaatselijk evenement, namelijk Levensloop (nieuw venster)ten voordele van de Stichting tegen Kanker.  Het team neemt deel aan de actie in het Looise sportpark op zaterdag 27 en zondag 28 september met lopers, wandelaars en fietsers. De opbrengst van de acties gaat integraal naar de Stichting tegen Kanker.

24.06.2014 Nieuw industrieterrein ENA Genebos ingehuldigd

Vanmorgen is het nieuwe industrieterrein, ENA Genebos, officieel ingehuldigd.  Het gebied ligt op de grens tussen Tessenderlo en Ham en was vroeger landbouwgebied dat werd doorgesneden door het afrittencomplex van de E313. Het gebied is 36 hectare groot en moet op termijn leiden tot een bijkomende tewerkstelling van 250 personen.
Op de foto zie je burgemeester Fons Verwimp, burgemeester Dirk De Vis (Ham) en gedeputeerde Marc Vandeput, die de symbolische laatste spadesteek gaven door het planten van een gingko-boom op de rotonde in het nieuwe industriegebied.

23.06.2014 Inschrijvingen Tekenacademie (voor volwassenen)

Ons gemeentebestuur biedt cursussen Tekenacademie voor kinderen en jongeren maar ook voor volwassenen.
Kinderen schrijven rechtstreeks bij de leerkrachten van de Tekenacademie in. Volwassenen moeten inschrijven bij de Communicatiedienst in het gemeentehuis vanaf maandag 25 augustus tot en met maandag 15 september.

23.06.2014 Projecten van de GROT 2014

De Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking Tessenderlo (GROT) ontvangt elk jaar van het gemeentebestuur een Gemeentelijke Ontwikkelingsbijdrage. Hiermee ondersteunen ze financieel jaarlijks een paar projecten in het Zuiden. Voor 2014 komen drie projecten in aanmerking.

19.06.2014 Wijziging Omnipas

Vanaf 1 augustus wijzigt de tussenkomst van ons gemeentebestuur op de Omnipas van De Lijn. Voor inwoners van 25 jaar tot en met 59 jaar is er momenteel geen tussenkomst van het gemeentebestuur, maar vanaf 1 augustus krijgen die een korting van 25%. Voor de inwoners van 60 jaar tot en met 64 jaar geeft het gemeentebestuur vanaf 1 augustus een korting van 50 % in plaats van 100%.

16.06.2014 De Schat van Vlieg in Tessenderlo

De zomervakantie is de periode van het jaar waarin families de meeste tijd met elkaar doorbrengen.Op heel veel leuke plekken in Vlaanderen kunnen kinderen tussen 28 juni en 31 augustus op zoek naar schatkistjes. Ook in Tessenderlo. Het gemeentebestuur organiseert een speelse en laagdrempelige zoektocht dienaar de vindplaats van een schatkist leidt. Via deze zoektocht ontdekken kinderen de leukste plekken in onze gemeente. Haal de brochure af aan de balie van het gemeentehuis en ga aan de slag met de eerste opdracht!

16.06.2014 Heb jij één of meerdere katten in huis?

In het kader van het ‘Meerjarenplan Katten’ (Koninklijk Besluit van 3 augustus 2012) zal je binnenkort verplicht worden om ze te laten steriliseren, identificeren en registreren.

10.06.2014 Word haagdonor en vergroot de hoop (taxusinzameling)

Heb je een taxushaag? Ja? Goed nieuws! Want dan ben je één van de vele Vlamingen die in het bezit zijn van een plant die levens kan redden. Een taxushaag bevat immers de grondstof die nodig is voor de aanmaak van geneesmiddelen tegen kanker. Meer nog, uit het jonge snoeisel van 50 meter taxushaag wordt één chemotherapie gewonnen.

9.06.2014 BE-alert!

In noodsituaties is de snelle verwittiging van de bevolking heel belangrijk. Het crisiscentrum van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken werkt aan de modernisering van de alarmeringskanalen. BE-Alert (nieuw venster) is een nieuwe alarmeringstool die de bevolking, die rechtstreeks betrokken is bij een noodsituatie, sneller en duidelijker wil verwittigen en zo goed mogelijk wil informeren.
Burgers kunnen zich vanaf nu inschrijven en worden dan verwittigd als er een noodsituatie zich voordoet.

1.06.2014 Opvoedtip: praten over seks
Internet, TV, sociale media, … kinderen en jongeren kunnen vandaag via allerlei kanalen informatie over seks opzoeken of ervaringen delen. Maar als je hen vraagt wie ze de belangrijkste personen vinden als het op seksuele opvoeding aankomt, dan noemen ze hun ouders. Hoe pak je dat aan, met je kind praten over seks?
19.05.2014 Hitte en ozon zijn gevaarlijk!

Hete zomerdagen kunnen door de hoge temperatuur en ozonpieken ernstige gevolgen hebben voor de volksgezondheid, zeker voor gevoelige personen. Risicogroepen zijn baby’s en kleine kinderen,  ouderen, chronisch zieken en sociaal geïsoleerde personen. Je vindt hieronder een folder met tips. Meer informatie krijg je op de website van het Agentschap Zorg & Gezondheid (nieuw venster).

12.05.2014 Verkeerssituatie in Gerhagen gewijzigd

Sinds eind maart werden delen van Heggebossenweg (langs het parkeerterrein) en Zavelberg (tussen kruispunt Heggebossenweg/Zavelberg en brasserie De Zandberg) autovrij. Parkeren langs de Zavelberg is nu niet meer mogelijk.
Er is gekozen voor een autovrije en recreatieve zone langs de Zavelberg in functie van de veiligheid en het creëren van "stilte, rust & ruimte", de basispijlers van Poort Gerhagen. Enkel leveringsverkeer, gemeentelijke diensten en hulpverlening zijn nog mogelijk.

10.04.2014 Zitdagen Rijksdienst Jaarlijkse Vakantie

De Rijksdienst voor de Jaarlijkse Vakantie organiseert zitdagen in Hasselt. Iedereen kan hier terecht met zijn vragen in verband met het vakantiegeld voor arbeiders. Indien er problemen zijn met de uitbetaling van het vakantiegeld kunnen zij helpen. Ook voor algemene informatie, datum uitbetaling, wijziging van je adres, doorgeven van een nieuwe bankrekening, vakantieattest, duplicaat berekeningsblad en/of fiscale fiche kan je bij hen terecht.

10.04.2014 Enquête naar de inkomens en levensomstandigheden (EU-SILC)
De Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie van de FOD Economie, KMO, Middenstand en Energie voert in de maanden april tot en met juli 2014 in Tessenderlo de "Enquête naar de inkomens en de levensomstandigheden" uit. Inwoners die gevraagd worden om deel te nemen aan de enquête nemen vrijwillig deel en krijgen een belastingvrije vergoeding van 30 euro.
28.03.2014 Laat je fiets graveren!

Ook dit jaar kun je je fiets laten graveren tegen diefstal. Je kunt langskomen zonder afspraak telkens tussen 09.30-11.45 op maandag 7 april, maandag 5 mei, maandag 30 juni, maandag 28 juli, maandag 22 september en maandag 20 oktober. Past een van deze momenten je niet, dan kan je een afspraak maken zodat je kunt langskomen op een moment dat voor jou past. Gelieve je rijksregisternummer mee te brengen (dit kan je vinden op je SIS-kaart of je identiteitskaart).

27.02.2014 Reglementen en verordeningen op de website

Vanaf 1 januari 2014 worden alle reglementen en verordeningen die door de gemeenteraad of het college van burgemeester en schepenen afgekondigd worden, bekend gemaakt via deze website. Ze zullen niet meer ad valvas uitgehangen worden aan het gemeentehuis.
Je vindt de verzameling van nieuw goedgekeurde reglementen en verordeningen via het menu Bestuur.

27.02.2014 Loopcriterium Limburg 2014

De nieuwe data van het loopcriterium zijn gekend. Noteer ze alvast in je agenda!

  • Ham: zondag 4 mei (Warande Sport)
  • Leopoldsburg: zondag 22 juni (zwembad de Merel)
  • Beringen: zondag 28 september ( Koersels kapelleke)
  • Balen: zondag  19 oktober (voetbalterreinen Olmen sport)
  • Tessenderlo: zondag 7 december (Gerhagen)

15.11.2013 Help, mijn tuinset heeft het FSC-label!
Dit houdt in elk geval in dat je goed bezig bent. De letters FSC staannamelijk voor Forest Stewardship Council, wat neerkomt op een internationale Raad voor Duurzaam Bosbeheer. Dit is een organisatie waarin vooruitstrevende boseigenaren, houthandelaars, milieugroepen en vertegenwoordigers van lokale bevolkingen samenwerken om wereldwijd het bosbeheer te verbeteren. Hout afkomstig uit zulk een duurzaam beheerd bos, krijgt een FSC-label.

©Tessenderlo - LCP nv (nieuw venster) | Disclaimer Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
versie voor blinden en slechtzienden verlaten
BlindSurfer,december 2005 (nieuw venster)