Openingsuren   BESTUUR   DIENSTEN   LEVEN & WELZIJN   LEREN & STUDEREN  
 VRIJE TIJD & SPORT   NATUUR & MILIEU   BOUWEN & WONEN   INDUSTRIE & WERK   VEILIGHEID & MOBILITEIT  

Gemeente Tessenderlo
HOME TERUG PRINT NIEUWS KALENDER E-LOKET SITEMAP PRODUCTEN A-Z
RSS (nieuw venster)
(nieuw venster)
 
Gemeentebestuur Tessenderlo
Markt z/n
3980 Tessenderlo
T: 013 66 17 15
F: 013 67 36 93
mail ons
NIEUWS
Doorzoek het nieuwsarchief
Overzicht: Klik op een titel voor het volledige nieuwsbericht
29.08.2014 Openbare verkoop tweedehands materiaal
De gemeente Tessenderlo organiseert weer een openbare verkoop van tweedehands materiaal in samenwerking met I&O Auctions (nieuw venster).
29.08.2014 Nieuw recyclagepark gaat pas open in 2017!

Het Belang van Limburg publiceerde onlangs een artikel over het nieuwe recyclagepark. In tegenstelling tot wat daar vermeld is, gaat het nieuwe recyclagepark pas open in 2017, niet 2015.

26.08.2014 Martine Lambrechts signeert haar boek

Op zaterdag 13 september is lokale auteur Martine Lambrechts te gast in onze bib met haar recente boek "Het meisje in het paarse bloemenveld".
Van 09.00 tot 12.00 uur. Inschrijven is niet nodig. Gratis!

26.08.2014 De Luistervinkjes zijn weer in de bib!

Ons voorleesgroepje vliegt er na een fijne zomer weer in! Alle kleuters, lagere schoolkinderen en hun mama's, papa's, oma's, opa's... zijn weer van harte welkom in onze gezellige voorleeshoek op de eerste woensdag van elke maand. Op woensdag 3 september verwennen we jullie met de mooiste verhalen over stoere ridders en lieflijke prinsessen. Van 15 tot 16 uur. Inschrijven is niet nodig. Gratis!

26.08.2014 Awel, ik wil ...

Awel beantwoordt jaarlijks meer dan 25.000 oproepen van kinderen en jongeren via telefoon, e-mail, chat of forum. Als vrijwilliger luister jij naar die vele vragen en verhalen. Je denkt en voelt mee met je oproepers en maakt zo het verschil voor die ene jongen of dat kleine meisje.

25.08.2014 Inschrijvingen Tekenacademie (voor volwassenen)

Ons gemeentebestuur biedt cursussen Tekenacademie voor kinderen en jongeren maar ook voor volwassenen.
Kinderen schrijven rechtstreeks bij de leerkrachten van de Tekenacademie in. Volwassenen moeten inschrijven bij de Communicatiedienst in het gemeentehuis vanaf maandag 25 augustus tot en met maandag 15 september.

25.08.2014 Week van de Sportclub
Van 13 tot en met 21 september organiseert de gemeentelijke Sportdienst in samenwerking met het OCMW van Tessenderlo de Week van de Sportclub. Tijdens deze week kan je gratis deelnemen aan trainingen en initiaties van verschillende Looise sportclubs. Hieronder vind je een overzicht van de deelnemende clubs.
22.08.2014 Vacature kermis Schoot 13-15 september
Er zijn standplaatsen vrij voor kermisattracties voor de kermis in Schoot van 13 tot 15 september 2014. Kandidaturen moeten ingediend worden vóór 3 september.
22.08.2014 Vacatures

Het gemeentebestuur en het OCMW van Tessenderlo gaan over tot de aanleg van een werfreserve voor verschillende functies (m/v). Kandidaturen dienen ten laatste op 8 september 2014 aangetekend verstuurd te worden. Klik hier (nieuw venster) voor meer informatie.

18.08.2014 Inschrijvingen MUZIEK & WOORD - Academie voor Muziek & Woord

Alle info betreffende inschrijvingen in onze afdeling Muziek of Woord staat vanaf heden online.

18.08.2014 Vacature Deskundige Lokaal Cultuurbeleid

Het gemeentebestuur van Tessenderlo is op zoek naar een Deskundige Lokaal Cultuurbeleid (m/v) voor  tewerkstelling in het cultuurcentrum het LOO. Het betreft een tijdelijke deeltijdse (19/38 uren) functie. Solliciteren kan tot en met 1 september. Klik hier voor meer informatie.

12.08.2014 Kindermarkt - zondag 7 september
Op zondag 7 september organiseren de gemeentelijke Jeugdraad enJeugddienst weer de traditionele KINDERMARKT op het marktplein vanTessenderlo. Op deze dag zijn het de kinderen die voor marktkramertjespelen en hun oude speelgoed en/of zelfgemaakte werkjes te koop of teruil aanbieden. Het is een uitstap voor het hele gezin, voor jong énoud!
8.08.2014 Spaghettiavond tvv Levensloop

Op vrijdag 5 september organiseert Team Tessenderlo een spaghetti-avond ten voordele van Levensloop.
Heel graag verwelkomen we iedereen op vrijdag 5 september tussen 17.00 en 20.00 uur in OC 't Goor om deze gemeentelijke actie te ondersteunen door het nuttigen van een lekker bord spaghetti en een heerlijk dessertje!

5.08.2014 Merodehappening 14 september
De jaarlijkse Merodehappening slaat dit jaar haar tenten op aan de rand van het groendomein Hertberg. Hertberg is meteen het centrale thema van deze happening die plaats vindt op zondag 14 september van 13.00 tot 18.00 uur. Heel de namiddag kun je dit mooie natuurdomein op allerlei manieren ontdekken.
5.08.2014 Tele-onthaal zoekt vrijwilligers

In oktober start Tele-Onthaal Limburg weer een opleiding voor vrijwilligers. Ben je sociaal voelend en kan je luisteren naar mensen die het moeilijk hebben? Kan je 1 maal per week 4 uren naar Hasselt komen? Ben je bereid om ook nachtdiensten te doen? Dan biedt Tele-Onthaal jou zinvol en verrijkend vrijwilligerswerk!

30.07.2014 Voorontwerp tweede Algemeen Oppervlaktedelfstoffenplan in openbaar onderzoek

Het voorontwerp tweede Algemeen Oppervlaktedelfstoffenplan werd op 23 mei 2014 door de Vlaamse Regering principieel vastgesteld. Het actualiseert niet alleen de inhoud van het eerste plan, dat dateert van 2008, maar houdt ook rekening met de goedgekeurde wijzigingen van het Oppervlaktedelfstoffendecreet – met name de doorwerking van een afstemming met het Materialendecreet. Deze doorwerking bestaat er in dat het begrip “afvalstoffen” wordt vermeden en dat er per delfstoffensoort een beschrijving gegeven wordt van de indicatieve hoeveelheid die voor een termijn van 25 jaar moet verzekerd worden en geeft aan of hiertoe in de komende 5 jaar acties nodig zijn.

24.07.2014 Openbaar onderzoek "Ontwerp-stroomgebiedbeheerplannen 2016-2021

Tussen 9 juli 2014 en 8 januari 2015 liggen de ontwerpen van stroomgebiedbeheerplannen voor Schelde en Maas 2016-2021 in openbaar onderzoek. Gedurende zes maanden kan iedereen de plannen raadplegen op de website www.volvanwater.be (nieuw venster) en er op reageren via een digitaal inspraakformulier.

18.07.2014 Ultieme zomertip: Op de fiets voor een beter klimaat - fiets de klimaatroutes

Beste fietsliefhebber, het provinciebestuur van Limburg streeft naar een klimaatneutrale provincie. De Limburgse gemeenten dragen hier graag hun steentje aan bij. Zij tonen onder andere hun engagement door de ondertekening van het 'Covenant of Mayors' (burgemeestersconvenant), waarmee ze zich mee verbinden om de CO2-uitstoot met meer dan 20% terug te dringen tegen 2020.

27.06.2014 Fonds voor Arbeidsongevallen: zitdagen

Je  hebt een arbeidsongeval gehad. Je partner, een familielid, of een vriend(in) heeft een arbeidsongeval gehad. Je hebt vragen of je hebt hulp nodig. Een sociaal assistent(e) van het Fonds voor Arbeidsongevallen (nieuw venster) staat ter beschikking.

26.06.2014 Op zoek naar opvang voor je baby of peuter?

Wie opvang zoekt voor zijn kind, kan gebruik maken van de Kinderopvangzoeker (nieuw venster). Als je als ouder op zoek bent naar opvang voor je kind van 0 tot 3 jaar kan je je vraag online registreren in de Kinderopvangzoeker. Dit is een gratis instrument op de website van Kind & Gezin en wil kinderopvang vragen registreren, in kaart brengen en behandelen.

24.06.2014 Team Tessenderlo doet mee aan Levensloop

Team Tessenderlo is een ploeg van ambtenaren en mandatarissen van het gemeentebestuur die zich wil inzetten voor het goede doel. team nam al twee keer deel aan Ven2-4Cancer, maar dit keer willen ze zich inzetten voor een plaatselijk evenement, namelijk Levensloop (nieuw venster)ten voordele van de Stichting tegen Kanker.  Het team neemt deel aan de actie in het Looise sportpark op zaterdag 27 en zondag 28 september met lopers, wandelaars en fietsers. De opbrengst van de acties gaat integraal naar de Stichting tegen Kanker.

9.06.2014 BE-alert!

In noodsituaties is de snelle verwittiging van de bevolking heel belangrijk. Het crisiscentrum van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken werkt aan de modernisering van de alarmeringskanalen. BE-Alert (nieuw venster) is een nieuwe alarmeringstool die de bevolking, die rechtstreeks betrokken is bij een noodsituatie, sneller en duidelijker wil verwittigen en zo goed mogelijk wil informeren.
Burgers kunnen zich vanaf nu inschrijven en worden dan verwittigd als er een noodsituatie zich voordoet.

10.04.2014 Zitdagen Rijksdienst Jaarlijkse Vakantie

De Rijksdienst voor de Jaarlijkse Vakantie organiseert zitdagen in Hasselt. Iedereen kan hier terecht met zijn vragen in verband met het vakantiegeld voor arbeiders. Indien er problemen zijn met de uitbetaling van het vakantiegeld kunnen zij helpen. Ook voor algemene informatie, datum uitbetaling, wijziging van je adres, doorgeven van een nieuwe bankrekening, vakantieattest, duplicaat berekeningsblad en/of fiscale fiche kan je bij hen terecht.

28.03.2014 Laat je fiets graveren!

Ook dit jaar kun je je fiets laten graveren tegen diefstal. Je kunt langskomen zonder afspraak telkens tussen 09.30-11.45 op maandag 7 april, maandag 5 mei, maandag 30 juni, maandag 28 juli, maandag 22 september en maandag 20 oktober. Past een van deze momenten je niet, dan kan je een afspraak maken zodat je kunt langskomen op een moment dat voor jou past. Gelieve je rijksregisternummer mee te brengen (dit kan je vinden op je SIS-kaart of je identiteitskaart).

27.02.2014 Reglementen en verordeningen op de website

Vanaf 1 januari 2014 worden alle reglementen en verordeningen die door de gemeenteraad of het college van burgemeester en schepenen afgekondigd worden, bekend gemaakt via deze website. Ze zullen niet meer ad valvas uitgehangen worden aan het gemeentehuis.
Je vindt de verzameling van nieuw goedgekeurde reglementen en verordeningen via het menu Bestuur.

27.02.2014 Loopcriterium Limburg 2014

De nieuwe data van het loopcriterium zijn gekend. Noteer ze alvast in je agenda!

  • Ham: zondag 4 mei (Warande Sport)
  • Leopoldsburg: zondag 22 juni (zwembad de Merel)
  • Beringen: zondag 28 september ( Koersels kapelleke)
  • Balen: zondag  19 oktober (voetbalterreinen Olmen sport)
  • Tessenderlo: zondag 7 december (Gerhagen)

©Tessenderlo - LCP nv (nieuw venster) | Disclaimer Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
versie voor blinden en slechtzienden verlaten
BlindSurfer,december 2005 (nieuw venster)