Openingsuren   BESTUUR   DIENSTEN   LEVEN & WELZIJN   LEREN & STUDEREN  
 VRIJE TIJD & SPORT   NATUUR & MILIEU   BOUWEN & WONEN   INDUSTRIE & WERK   VEILIGHEID & MOBILITEIT  

Gemeente Tessenderlo
HOME TERUG PRINT NIEUWS KALENDER E-LOKET SITEMAP PRODUCTEN A-Z
RSS (nieuw venster)
(nieuw venster)
 
Gemeentebestuur Tessenderlo
Markt z/n
3980 Tessenderlo
T: 013 66 17 15
F: 013 67 36 93
mail ons
NIEUWS
Doorzoek het nieuwsarchief
Overzicht: Klik op een titel voor het volledige nieuwsbericht
20.10.2014 Openingsuren zwembad de Vloetlijn tijdens de herfstvakantie

Voor de openingsuren van zwembad 'De Vloetlijn' tijdens de herfstvakantie klik hier.

20.10.2014 Een nieuwe informatiecampagne: “Gas - Elektriciteit: durf vergelijken!”


In het dagelijks leven moet je voortdurend keuzes maken. Hiervoor vergelijk je de opties die je worden aangeboden.

Voor energie, en in het bijzonder voor aardgas en elektriciteit, is het niet altijd gemakkelijk om een keuze te maken tussen de ene of andere leverancier of tussen twee verschillende formules van dezelfde leverancier.


16.10.2014 Nieuwe werkwijze bladkorven
Het gemeentebestuur plaatst al een paar jaar bladkorven waarin bladafval van de laanbomen kan gedeponeerd worden. Vanaf dit najaar verandert de werkwijze en worden de korven niet meer geplaatst en opgehaald door de gemeente, maar kunnen inwoners ze zelf afhalen en plaatsen.
14.10.2014 Benieuwd hoeveel energie de elektrische toestellen in jouw huis gebruiken?

Wie energie wil besparen en dus meer geld wil uitsparen, moet zeker eens testen hoeveel energie er verbruikt wordt door een aantal elektrische toestellen in je woning. Vooral oude toestellen zijn interessant omdat deze vaak energieverslinders zijn.
Hiervoor gebruik je een energiemeter. Heb er geen, dan kan je er eentje lenen bij onze Milieudienst.

13.10.2014 Prinsheerlijk. Een erfgoedboek over het gebied de Merode
Op de Merodehappening van 14 september werd "Prinsheerlijk. Eenerfgoedboek over het gebied de Merode" gelanceerd. Dit boek vertelt hetverhaal van de Merode, van de inwoners en het rijke erfgoed. Het is eenmix van anekdotes, historische feiten en mooie plaatjes vanerfgoedplekken. Geen traditioneel boek uitsluitend voor deerfgoedliefhebbers, maar wel voor alle inwoners van de streek.
13.10.2014 Wil jij energie besparen en geld uitsparen?
Wie energie wil besparen en dus meer geld wil uitsparen, kan gebruik maken van een nieuwe tool: "Reken af met energievreters". Met deze tool kan je je meterstanden online bijhouden en na een tijdje zien hoeveel je bespaard hebt. Je vindt hem hier: Reken af met energievreters! (nieuw venster)
9.10.2014 Crisisoefening geslaagd!

Gisteravond hebben alle hulpdiensten, het gemeentebestuur en het bedrijf Ecolab een crisisoefening gehouden in het kader van het Seveso-risico. Het opgelegde scenario betrof een brand bij het bedrijf Ecolab. Alle hulpdiensten werkten samen om deze virtuele situatie onder controle te krijgen.
Het was een succesvolle oefening, waarbij alle aspecten van een crisissituatie geoefend werden. Het gemeentebestuur bedankt alle hulpdiensten en het bedrijf Ecolab voor hun medewerking.

9.10.2014 Koop inheemse planten bij Natuurpunt
Natuurpunt wil de achteruitgang van onze wilde dieren en planten stoppen. Vrijwilligers zijn dagelijks in de weer om onze natuurgebieden zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor bijzondere natuur. Natuurgebieden alleen kunnen de achteruitgang van de biodiversiteit echter niet stoppen. Natuurpunt heeft ook jouw hulp nodig!
9.10.2014 CultUUR van de stilte - zondag 26 oktober

De laatste zondag van oktober gaat elk jaar in heel Europa de wintertijd in. Overal draaien we die dag de klok één uur terug. Of beter: we zetten met z'n allen de wijzers één uur stil ... even lijkt er rek te zitten op de tijd. Tessenderlo nodigt iedereen uit om heel even stil te staan bij wat de tijd met ons doet, om inspiratie te vinden in de natuur en te genieten van muziek, verhalen en beeldende kunst in gezelschap van vrienden, familie of buren.

6.10.2014 De renovatiepremie wijzigt vanaf 1 november 2014

De Vlaamse renovatiepremie wordt een belastingvermindering: vanaf 1 november zal je de renovatiepremie zoals ze nu bestaat niet meer kunnen aanvragen: je krijgt dezelfde premie, enkel later.

30.09.2014 Een stroomtekort? Hoe kan dat?

Elektriciteitsschaarste treedt op als de productie sterk daalt en er geen elektriciteit in voldoende hoeveelheden kan worden ingevoerd om aan de vraag van de consumenten te voldoen.

30.09.2014 Word jij energiecoach?
De provincie Limburg wil klimaatneutraal worden en minder CO2 uitstoten.Ook Tessenderlo ging mee het engagement aan om meer dan 20% CO2 tebesparen tegen 2020. De grootste vermindering kunnen we boeken met een slimmer huishoudelijk gebruik van energie.
29.09.2014 Oproep gemeentelijke milieuraad

Na de goedkeuring van de nieuwe statuten, gaat de milieuraad op zoek naar geïnteresseerde personen die graag deel willen uitmaken van de gemeentelijke milieuraad van Tessenderlo. Het betreft inwoners van de deelgemeente Schoot welke als afgevaardigden van hun buurt willen zetelen in de milieuraad.

24.09.2014 Mogelijke stakingsacties bij de lokale politie
Vanaf maandag 8 september 2014 tot en met maandag 5 januari 2015 zijn er mogelijk stakingsacties bij de lokale politie Beringen-Ham-Tesssenderlo. De werking van de politiediensten blijft gedurende deze dagen gewaarborgd. Het korps valt hiervoor terug op hun minimumbezettingsplan. Dat plan voorziet de noodzakelijke dienstverlening waarbij medewerkers van het korps die hun stakingsrecht wensen uit te oefenen, dit kunnen doen. Ook de dienstverlening in de wijkantenne van Tessenderlo blijft gegarandeerd.
23.09.2014 Inschrijvingen sportkampen kerstvakantie

De Sportdienst organiseert in de kerstvakantie weer een aantal sportkampen. Inschrijven kan vanaf maandag 8 december om 18.30u via het online inschrijfsysteem. Meer informatie vind je binnenkort in de PocoLOco die verdeeld wordt op de Looise scholen.

23.09.2014 Nieuwe inschrijvingen zwemmen voor kinderen

De Sportdienst organiseert na de kerstvakantie nieuwe zwemreeksen voor kinderen. Inschrijven kan vanaf maandag 15 december om 18.30u via het online inschrijfsysteem. Voor meer informatie over de zwemlessen: klik hier

22.09.2014 Nieuwe wet ter bestrijding van seksisme
Op 3 augustus 2014 trad een nieuwe wet ter bestrijding van seksisme in werking: voortaan kan elk gebaar of elke handeling waarbij een persoon zwaar en openlijk geminacht wordt  omwille van zijn/haar geslacht, leiden tot een verschijning voor de strafrechtbank, die een gevangenisstraf van één maand tot één jaar en/of een boete van 50 tot 1000 euro kan uitspreken. Download de brochure hieronder.
11.09.2014 Stroomtekort (voorlopig) niet in Tessenderlo

Je hebt het waarschijnlijk al ergens gelezen: volgens de huidige stand van zaken zal Tessenderlo niet afgekoppeld worden van het stroomnet als er tekort is. Dat betekent niet dat we niet solidair kunnen zijn met de andere gemeenten. Iedereen kan zijn steentje bijdragen om het stroomtekort zoveel mogelijk te beperken. Je vindt binnenkort meer tips op Winterklaar.be (nieuw venster).

3.09.2014 Vermindering waterfactuur voor Statuut Verhoogde Tegemoetkoming

Vanaf 1 maart 2014 zijn de tarieven van de BOT (Bijdrage voor Opvang enTransport) en de VEW (Vergoeding voor Eigen Waterwinners) verhoogd. Wie het Statuut Verhoogde Tegemoetkoming heeft, kan een vermindering krijgen.

2.09.2014 Met Belgerinkel naar de Winkel" was dit jaar elke dag winst!

Tijdens de 5e editie van de fietspromotiecampagne "Met Belgerinkel naar de Winkel" moedigden 71 Looise handelaars hun klanten aan om met de fiets te komen. Met de slogan "Dat is elke dag winnen" wilde de campagne benadrukken dat je altijd wint wanneer je je duurzaam verplaatst. Op het einde van de rit waren er voor Tessenderlo 3 125rechtmatig geregistreerde  Belgerinkelloten. Rekenen we dit om naars paarkaarten, dan komen we uit op 446 volle spaarkaarten, wat goed is voor 3 122 fietsritjes naar de winkel, waardoor er 5 220 euro werd uitgespaard. Dankzij de talrijke fietsers en wandelaars was er ook 1 374kg minder CO2-uitstoot in het verkeer.

24.07.2014 Openbaar onderzoek "Ontwerp-stroomgebiedbeheerplannen 2016-2021

Nog tot 8 januari 2015 liggen de ontwerpen van stroomgebiedbeheerplannen voor Schelde en Maas 2016-2021 in openbaar onderzoek. Gedurende zes maanden kan iedereen de plannen raadplegen op de website www.volvanwater.be (nieuw venster) en erop reageren via een digitaal inspraakformulier.

27.06.2014 Fonds voor Arbeidsongevallen: zitdagen

Je  hebt een arbeidsongeval gehad. Je partner, een familielid, of een vriend(in) heeft een arbeidsongeval gehad. Je hebt vragen of je hebt hulp nodig. Een sociaal assistent(e) van het Fonds voor Arbeidsongevallen (nieuw venster) staat ter beschikking.

26.06.2014 Op zoek naar opvang voor je baby of peuter?

Wie opvang zoekt voor zijn kind, kan gebruik maken van de Kinderopvangzoeker (nieuw venster). Als je als ouder op zoek bent naar opvang voor je kind van 0 tot 3 jaar kan je je vraag online registreren in de Kinderopvangzoeker. Dit is een gratis instrument op de website van Kind & Gezin en wil kinderopvang vragen registreren, in kaart brengen en behandelen.

9.06.2014 BE-alert!

In noodsituaties is de snelle verwittiging van de bevolking heel belangrijk. Het crisiscentrum van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken werkt aan de modernisering van de alarmeringskanalen. BE-Alert (nieuw venster) is een nieuwe alarmeringstool die de bevolking, die rechtstreeks betrokken is bij een noodsituatie, sneller en duidelijker wil verwittigen en zo goed mogelijk wil informeren.
Burgers kunnen zich vanaf nu inschrijven en worden dan verwittigd als er een noodsituatie zich voordoet.

27.02.2014 Loopcriterium Limburg 2014

De nieuwe data van het loopcriterium zijn gekend. Noteer ze alvast in je agenda!

  • Ham: zondag 4 mei (Warande Sport)
  • Leopoldsburg: zondag 22 juni (zwembad de Merel)
  • Beringen: zondag 28 september ( Koersels kapelleke)
  • Balen: zondag  19 oktober (voetbalterreinen Olmen sport)
  • Tessenderlo: zondag 7 december (Gerhagen)

27.02.2014 Reglementen en verordeningen op de website

Vanaf 1 januari 2014 worden alle reglementen en verordeningen die door de gemeenteraad of het college van burgemeester en schepenen afgekondigd worden, bekend gemaakt via deze website. Ze zullen niet meer ad valvas uitgehangen worden aan het gemeentehuis.
Je vindt de verzameling van nieuw goedgekeurde reglementen en verordeningen via het menu Bestuur.

©Tessenderlo - LCP nv (nieuw venster) | Disclaimer Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
versie voor blinden en slechtzienden verlaten
BlindSurfer,december 2005 (nieuw venster)