Openingsuren   BESTUUR   DIENSTEN   LEVEN & WELZIJN   LEREN & STUDEREN  
 VRIJE TIJD & SPORT   NATUUR & MILIEU   BOUWEN & WONEN   INDUSTRIE & WERK   VEILIGHEID & MOBILITEIT  

Gemeente Tessenderlo
HOME TERUG PRINT NIEUWS KALENDER E-LOKET SITEMAP PRODUCTEN A-Z
RSS (nieuw venster)
(nieuw venster)
 
Gemeentebestuur Tessenderlo
Markt z/n
3980 Tessenderlo
T: 013 66 17 15
F: 013 67 36 93
mail ons
NIEUWS
Doorzoek het nieuwsarchief
Overzicht: Klik op een titel voor het volledige nieuwsbericht
17.04.2014 Met Belgerinkel naar de Winkel, dat is elke dag winnen!

“Met Belgerinkel naar de Winkel”, dat is dit jaar elke dag winnen! Doe van zaterdag 26 april tot zaterdag 31 mei met de fiets of te voet boodschappen bij een handelaar in Tessenderlo, en maak elke dag kans op mooie prijzen.

17.04.2014 Kippenactie 2014 ism Limburg.net

Dit voorjaar organiseert Limburg.net in samenwerking met ons gemeentebestuur weer een kippenactie. Het doel? Jou overtuigen om kippen aan te kopen tegen een voordelige prijs. De beestjes zijn immers jouw ideale bondgenoten in de strijd tegen het huishoudelijke afval. Wist je dat elke kip zo'n 50 kg aan keuken- en tuinafval per jaar kan verorberen? Bovendien krijg je er als beloning nog eens zo'n 200 verse eieren voor in de plaats.

17.04.2014 Garageverkoop zondag 27 april

Op vraag van haar inwoners organiseert de gemeentelijke Evenementencel, een samenwerkingsverband van gemeente en de lokale handel, voor de eerste maal een garageverkoop in Tessenderlo op zondag 27 april van 10.00 tot 16.00 uur. Voorlopig zijn er al bijna 275 voorinschrijvingen.
Deelnemers herken je aan een deelnemersaffiche en ballonnetjes in geel en blauw, de kleuren van Tessenderlo.  

14.04.2014 Voorleesgroep "De Luistervinkjes" zoekt voorlezers

Begin april is de bibliotheek gestart met het voorleesproject “De luistervinkjes”.  Ze zoeken nog bijkomende voorlezers.
Wie zich geroepen voelt om voor te lezen voor kleuters en lagereschoolkinderen, mag zich aanmelden bij de bib via 013 67 19 17 of tessenderlo@bibliotheek.be.

10.04.2014 Zitdagen Rijksdienst Jaarlijkse Vakantie

De Rijksdienst voor de Jaarlijkse Vakantie organiseert zitdagen in Hasselt. Iedereen kan hier terecht met zijn vragen in verband met het vakantiegeld voor arbeiders. Indien er problemen zijn met de uitbetaling van het vakantiegeld kunnen zij helpen. Ook voor algemene informatie, datum uitbetaling, wijziging van je adres, doorgeven van een nieuwe bankrekening, vakantieattest, duplicaat berekeningsblad en/of fiscale fiche kan je bij hen terecht.

10.04.2014 SUPERfestival - zondag 4 mei

SUPERfestival is in het land. Deze fijne familiehappening in open lucht vindt dit jaar voor de zesde keer plaats en kleurt helemaal “retro”. De gemeentelijke vrijetijdsdiensten trakteren gezinnen op een old schoolprogramma van kinderkunsten. Niet het minst dank zij de creatieve bijdrage van de Looise cultuurverenigingen, scholen, kunstenaars en vrijwilligers. Daarnaast kan je genieten van lekkere Looise streekproducten terwijl je een bloemetje of een boek aanschaft.

10.04.2014 Vrijwilligers inbraakpreventie gezocht

Het aantal woninginbraken is de laatste jaren aanzienlijk toegenomen. Ons gemeentebestuur wil hier, samen met verschillende veiligheidspartners, dringend een halt aan roepen. Omdat veilig wonen begint met veilige leefgewoonten, willen we de Looienaars preventieadvies aanbieden, waarbij bewoners advies krijgen hoe ze hun woning beter kunnen beveiligen. En daar hebben we jou voor nodig! Ben je enthousiast, heb je af en toe een dagje vrij en wil je een expert worden in veilig wonen? Geef je dan snel op als vrijwilliger inbraakpreventie.

10.04.2014 Vacature vrijwillige brandweermannen

Er zijn vacatures voor vrijwillige brandweermannen (m/v) voor de voorpost Tessenderlo.
De uiterste inschrijfdatum is 18 april. Meer informatie vind je hier.

10.04.2014 Enquête naar de inkomens en levensomstandigheden (EU-SILC)
De Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie van de FOD Economie, KMO, Middenstand en Energie voert in de maanden april tot en met juli 2014 in Tessenderlo de "Enquête naar de inkomens en de levensomstandigheden" uit. Inwoners die gevraagd worden om deel te nemen aan de enquête nemen vrijwillig deel en krijgen een belastingvrije vergoeding van 30 euro.
8.04.2014 Van Water en Wind: WAK 2014
De Werkgroep Week van de Amateurkunsten werkte ook dit jaar een prachtig aanbod uit. Dit jaar kregen de amateurkunstenaars twee bijzondere locaties in Tessenderlo ter beschikking om met hun talent naar buiten te komen: het voormalige zwembad ‘t Kraanhof en de molensite.
7.04.2014 Milieu-effectenstudie Fluxys-aardgasleiding Tessenderlo-Diest

Begin juli vorig jaar heeft Fluxys Belgium aangekondigd dat het zijn project om een leiding te bouwen tussen Tessenderlo en Diest grondig moest herzien. Het is immers nodig om de leiding te bouwen met een grotere capaciteit dan oorspronkelijk gepland, en dat wil zeggen: een grotere diameter. Daarom heeft de onderneming de vergunningsprocedures herstart, ook de milieueffectenrapportage en daarover wordt binnenkort een publieke inspraakronde georganiseerd.

30.03.2014 Herstellings- en onderhoudswerken gemeentewegen 2014

Elk jaar investeert ons bestuur in het wegennet. Periodiek en goed onderhoud helpt ergere schade voorkomen zodat we ook de kosten binnen de perken kunnen houden.
In het programma van dit jaar zijn volgende wegen opgenomen: herstelling en vernieuwing van de betonplaten van de Paalseweg, herstelling van de Engsbergseweg (ter hoogte van Klokkeveld); bestrijking op Gerhagenstraat (vanaf Hommelbeek tot Sparrenweg); herstelling van de Diesterstraat (tussen Molenhoeven en rond punt Industrieweg) en een paar kleinere herstellingen op enkele andere plaatsen.

30.03.2014 Bij Loois Jerommeke meedoen is plezant!

Sinds september 2013 werken de leden van de compostmeesterwerking “Loois Jerommeke” een heel programma af rond composteren met kinderen in de Looise basisscholen, natuurlijk in samenwerking met de leerkrachten. Vanaf het schooljaar 2014-2015 worden deze lessen uitgebreid naar de kleuterscholen en de middelbare scholen.

28.03.2014 Laat je fiets graveren!

Ook dit jaar kun je je fiets laten graveren tegen diefstal. Je kunt langskomen zonder afspraak telkens tussen 09.30-11.45 op maandag 7 april, maandag 5 mei, maandag 30 juni, maandag 28 juli, maandag 22 september en maandag 20 oktober. Past een van deze momenten je niet, dan kan je een afspraak maken zodat je kunt langskomen op een moment dat voor jou past. Gelieve je rijksregisternummer mee te brengen (dit kan je vinden op je SIS-kaart of je identiteitskaart).

26.03.2014 Riolering Engsbergseweg, Prinsenbos en Achterheide

De jongste jaren zijn er in Engsbergen heel wat wegen- en rioleringswerken uitgevoerd met als doel een correct afvalwaterbeleid te verkrijgen en de veiligheid te verhogen. Nu het pompstation en het zuiveringsstation op Goor voltooid zijn is aannemer Hens nv uit Wuustwezel begin maart gestart met de werken aan de volgende fase, die de straten van Engsbergseweg, Prinsenbos en Achterheide omvat.

26.03.2014 Wordt jouw straat een speelstraat?

Tijdens de maanden juli en augustus kunnen inwoners van Tessenderlo een speelstraat aanvragen. Om daarvoor in aanmerking te komen moeten alle bewoners binnen de speelstraat akkoord zijn met de realisatie ervan in de vakantieperiode tussen 13.00 en 21.00 uur. Er zijn nog andere voorwaarden.

25.03.2014 Wordt Tessenderlo een vijfsterren-FairTradeGemeente?

Tessenderlo is al enkele jaren een Fairtrade Gemeente en hier kunnen wijals Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking enkel trots opzijn. Om het Fairtrade project een nieuwe adem in te blazen is er eennieuw project op poten gezet en krijgen we nu de kans om van Tessenderloeen 5 sterren Fairtrade gemeente te maken. Daar kan de GROT(Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking Tessenderlo)uiteraard alleen maar achter staan, maar dat betekent ook dat we dekomende jaren heel wat werk voor de boeg hebben.

25.03.2014 Is jouw baby een boekbaby?

Onze gemeente is een boekbabygemeente. Dat betekent dat op twee momenten boeken worden aangeboden: eenmaal rond 6 maanden via Kind & Gezin en een keer rond 15 maanden via onze bib.

25.03.2014 Derdejaars De Letterberg en Wereldwijzer op bezoek (Gemeentedag)

Op dinsdag 25 maart kregen 76 leerlingen van de scholen Wereldwijzer (Hulst) en De Regenboog (centrum) een Gemeentedag aangeboden. Via een rondrit door de gemeente, een bezoek aan het recyclagepark, een interactieve voordracht van de lokale politie, een monumentenwandeling en het "grote gemeenteraadspel" leren ze de gemeente echt goed kennen. Het was een drukke, maar fijne dag!

24.03.2014 Bevolkingscijfer daalt lichtjes

Traditioneel maakt onze dienst Burgerzaken een jaarlijks overzicht van de belangrijkste cijfers inzake bevolkingsaantallen.  Tessenderlo telde op 31 december 2013 een aantal van 18 202 inwoners, dat betekent een lichte daling met 39 personen ten opzichte van 2012.

24.03.2014 Tentoonstelling Tekenacademie (volwassenen)

Kleurrijk en veelzijdig, dat is het minste wat je kan zeggen als je de rijke oogst aan kunstwerken ziet die een 40-tal volwassen studenten van de Looise Academie tentoonstellen in cultuurcentrum het LOO. De tentoonstelling omvat een reeks prachtige schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken en grafiek. De tentoonstelling loopt van 24 april tot 11 mei.

24.03.2014 Openingsuren zwembad De Vloetlijn paasvakantie

Tijdens de paasvakantie gelden er andere openingsuren voor zwembad de Vloetlijn.  Meer informatie vind je hier.

22.03.2014 Papier- en kartonophaling

Elke maand komt Limburg.net aan huis langs om je oud papier en karton op te halen. We stellen echter vast dat het papier en karton vaak wordt aangeboden in plastic bakken, boxen, manden, tonnen of plastic zakken. Dat is echter niet toegelaten … Oud papier en karton mag ENKEL aangeboden worden in gesloten kartonnen dozen of stevig samengebundeld met een touw. Zo voorkomt je ook dat het wegwaait. Lees nog eens na hoe je papier en karton best aanbiedt.

19.03.2014 Zitdagen belastingen in gemeentehuis

Ook dit jaar organiseert ons gemeentebestuur weer zitdagen van de belastingen voor onze inwoners. Je kunt de medewerkers van de FOD Financiën van Beringen vinden in de raadzaal van het gemeentehuis (eerste verdieping - er is een lift) tussen 09.00 en 14.00 uur op vrijdag 6 juni, vrijdag 13 juni, vrijdag 20 juni en op dinsdag 24 juni.
Vergeet niet om je identiteitskaart mee te nemen naar de zitdag.

19.03.2014 Word jij monitor bij de zomerwerking?

Als je nog geen concrete plannen hebt voor de zomervakantie, dan hebben wij misschien wel de ideale oplossing voor jou! Speel je graag? Ben je enthousiast? Heb je zomerkriebels? Avontuur is je op het lijf geschreven? Verveel je je meestal in de grote vakantie? Stilzitten zegt je niets? Je wil wel wat verdienen, maar niet in een donkere fabriek? Kriebelt het ergens? Of je wil wel een toffe vakantie? Wel, word dan monitor bij speelpleinwerking ’t Keverke (16 jaar worden in 2014) of tienerwerking ‘t Stekske (vanaf 18 jaar). Voel je je aangesproken? Schitterend!

18.03.2014 Biometrie doet haar intrede in je(reis)paspoort

Met de invoering van het biometrische paspoort wil de Europese Unie de veiligheid voor zijn burgers verhogen. Op 3 februari startte ons gemeentebestuur met het uitreiken van reispassen met biometrische gegevens.  Wat verandert er nu concreet? Je pasfoto moet voldoen aan de normen van de ICAO (International Civil Aviation Organization). De normen zijn strenger geworden.

18.03.2014 Bij volmacht stemmen (verkiezingen 25 mei)

In België geldt de stemplicht. Het is echter mogelijk dat je je, om uiteenlopende redenen, op de dag van de verkiezingen niet naar het stembureau kan begeven om je stem uit te brengen. In dat geval kan je toch stemmen door een volmacht te geven aan een andere kiezer. Lees bij de FAQ Volmachten hoe dat moet.

18.03.2014 Vrijwillige bijzitters gezocht (verkiezingen 25 mei)

Voor de organisatie van de verkiezingen van het Europees, Federaal en Vlaams Parlement op 25 mei wordt het hoofdbureau in het kieskanton Beringen voorgezeten door de vrederechter, mevrouw Chris Huysmans. Zij duidt de voorzitters, bijzitters en plaatsvervangende bijzitters van de stembureaus aan. Ingevolge art. 95 van het Kieswetboek worden de bijzitters gekozen uit ALLE kiezers die behoren tot een stembureau.
Wie interesse heeft om de taak van bijzitter vol enthousiasme op zich te nemen op zondag 25 mei kan zich aanmelden bij het Vredegerecht. 

12.03.2014 Uitbater cafetaria OC De Griffel gezocht

Als snelst groeiende Limburgse gemeente heeft Tessenderlo heel wat troeven. Het gemeentebestuur investeert volop in een breed aanbod van infrastructuur, diensten, ontspanning en cultuur. We zijn op een zoek naar een enthousiaste uitbater (m/v) van het cafetaria bij OC De Griffel in Hulst.

7.03.2014 Zwembad de Vloetlijn gesloten van 16-28 juni

Het jaarlijkse onderhoud van zwembad De Vloetlijn vindt plaats vanaf maandag 16 juni tot en met zaterdag 28 juni.  In deze periode is het zwembad gesloten.

3.03.2014 Voorleesgroep "De Luistervinkjes" is gestart

Elke eerste woensdag van de maand zijn kleuters en lagere schoolkinderen om 15.00 uur welkom in het gezelligste hoekje van de bib voor een uurtje puur luisterplezier. Een enthousiast groepje voorlezers zal de kinderen verwennen met verhaaltjes rond telkens een ander thema. Afsluiten gebeurt met een leuk activiteitje. Dit uurtje is gratis en vooraf inschrijven is niet nodig. Ze zoeken bovendien nog extra vrijwilligers!

3.03.2014 "Da's toch handig, dat internet"

Vanaf midden februari loopt de campagne van de Vlaamse overheid "Da's toch handig, dat internet", een campagne die erop gericht is om ouderen mediawijs te maken.
De Looise senioren doen toch ook mee?

27.02.2014 Loopcriterium Limburg 2014

De nieuwe data van het loopcriterium zijn gekend. Noteer ze alvast in je agenda!

  • Ham: zondag 4 mei (Warande Sport)
  • Leopoldsburg: zondag 22 juni (zwembad de Merel)
  • Beringen: zondag 28 september ( Koersels kapelleke)
  • Balen: zondag  19 oktober (voetbalterreinen Olmen sport)
  • Tessenderlo: zondag 7 december (Gerhagen)

27.02.2014 Reglementen en verordeningen op de website

Vanaf 1 januari 2014 worden alle reglementen en verordeningen die door de gemeenteraad of het college van burgemeester en schepenen afgekondigd worden, bekend gemaakt via deze website. Ze zullen niet meer ad valvas uitgehangen worden aan het gemeentehuis.
Je vindt de verzameling van nieuw goedgekeurde reglementen en verordeningen via het menu Bestuur.

13.02.2014 Dorpsdichter Luce Rutten officieel ingehuldigd

Op dinsdag 11 februari tijdens de jaarlijkse cultuuravond werd ook de nieuwe Looise dorpsdichter ingehuldigd: Luce Rutten oftewel Loes Loyens. Zij zal Tessenderlo de twee volgende jaren verwennen met poëzie van de bovenste plank. Proficiat, Luce!

11.02.2014 Verkiezingen van 25 mei 2014

Op zondag 25 mei gaan we tegelijkertijd stemmen voor het Europese parlement, voor de federale wetgevende kamer en voor de gewest- en gemeenschapsregeringen.
Algemene informatie over de verkiezingen en volmachten vind je bij de rubriek Verkiezingen op onze website.
Als EU-burger in Tessenderlo kan je deelnemen aan de verkiezingen voor het Europese parlement. Hier lees je wat je daarvoor moet doen.

15.11.2013 Help, mijn tuinset heeft het FSC-label!
Dit houdt in elk geval in dat je goed bezig bent. De letters FSC staannamelijk voor Forest Stewardship Council, wat neerkomt op een internationale Raad voor Duurzaam Bosbeheer. Dit is een organisatie waarin vooruitstrevende boseigenaren, houthandelaars, milieugroepen en vertegenwoordigers van lokale bevolkingen samenwerken om wereldwijd het bosbeheer te verbeteren. Hout afkomstig uit zulk een duurzaam beheerd bos, krijgt een FSC-label.

©Tessenderlo - LCP nv (nieuw venster) | Disclaimer Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
versie voor blinden en slechtzienden verlaten
BlindSurfer,december 2005 (nieuw venster)