Openingsuren   BESTUUR   DIENSTEN   LEVEN & WELZIJN   LEREN & STUDEREN  
 VRIJE TIJD & SPORT   NATUUR & MILIEU   BOUWEN & WONEN   INDUSTRIE & WERK   VEILIGHEID & MOBILITEIT  

Gemeente Tessenderlo
HOME TERUG PRINT NIEUWS KALENDER E-LOKET SITEMAP PRODUCTEN A-Z
RSS (nieuw venster)
(nieuw venster)
 
Gemeentebestuur Tessenderlo
Markt z/n
3980 Tessenderlo
T: 013 66 17 15
F: 013 67 36 93
mail ons
NIEUWS
Bekijk het huidige overzicht
  Looi Feest 2013

Het evenement van het jaar in Tessenderlo is ongetwijfeld “Looi Feest”, een initiatief van gemeente en middenstand. Van vrijdag 5 tot en met dinsdag 9 juli is het weer zover: het dorpsfeest van Vlaanderen met al zijn bekende ingrediënten barst weer los! De belangrijkste gegevens van editie 2013 op een rijtje.


foto:

Kermis

We zetten de bijzonderheden van 5 dagen kermis op een rijtje.
 • Aanvangsuren kermis:
  • vrijdag vanaf 18.00 uur;
  • zaterdag en zondag vanaf 14.00 uur;
  • maandag vanaf 09.00 uur;
  • dinsdag vanaf 14.00 uur;
 • Op maandagnamiddag is er de kermis voor gehandicapten. Al heel wat jaren biedt Kiwanis Alchemia Tessenderlo in samenwerking met het gemeentebestuur en de gemeentelijke Sociale Raad een honderdtal gehandicapten de kans om te genieten van een geweldige kermisnamiddag. Iedere deelnemer krijgt bonnetjes ter waarde van zowat 25 euro. Na de kermis krijgen zij nog koffiekoeken en drankjes aangeboden. Inlichtingen: jschepers337@gmail.com.
 • Dinsdagnamiddag: familiekermis aan sterk verminderde prijzen.
Braderij
Het handelscentrum van Tessenderlo is omgetoverd tot een heus SOLDENparadijs.  Het inkledingthema dit jaar is STRAND! Op maandagvoormiddag is er de jaarlijkse Looi Feest-markt (Kerkstraat en Rodeheide).

Aanvangsuren braderij:
•    vrijdag vanaf 18.00 uur;
•    zaterdag en zondag vanaf 14.00 uur.

Animatie
Tijdens de braderij zullen er opnieuw veel animatietoestanden zijn in de winkelstraten met o.a. het Loois toneelgezelschap Pandora met totaal iets nieuws, het rondreizend circus “Circus Misére” met als attractie de laatste op Loois grondgebied gevangen beer “Fonzz”. Het beest werd gevangen tijdens de natuurverbeteringswerken in Gerhagen en genoemd naar de trotse burgemeester van Looi! Zzirrko, de berentemmer, leerde hem een paar trucs en dansen.

Op maandagavond 8 juli maakt Tessenderlo zich opnieuw op voor de 28e editie van The Classic, het meest sfeervolle loopevenement van het jaar. Sinds de eerste editie van The Classic liepen, alles samen, al meer dan 105 000 sportievelingen mee in de straten van Tessenderlo.

De lopers worden aangemoedigd door muziekgroepjes en duizenden enthousiaste kermisgangers. Lopers die aan dit loopfeest deelnemen, kunnen kiezen voor de JOGGING 4K of voor THE CLASSIC 10K. In beide gevallen loop je door het centrum van feestvierend Tessenderlo. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar is er de CHIQUITA KIDS RUN over 1 km.

Het programma ziet eruit als volgt:
o    16.00 uur: start daginschrijvingen Gemeentelijk Sportpark;
o    19.00 uur: start Chiquita Kids Run: Neerstraat;
o    19.30 uur: start Jogging 4K: Neerstraat;
o    20.00 uur: start The Classic 10K: Rijt.

Alle wedstrijden komen aan in het Gemeentelijk Sportpark van Tessenderlo.

Voorinschrijven kan tot en met 24 juni via www.dvvrunningtour.be (nieuw venster). Inschrijven aan voorinschrijvingstarief kan ook bij REN, Geelsebaan 155 Tessenderlo, tot en met 6 juli.
De daginschrijvingen vinden plaats in het Gemeentelijk Sportpark van Tessenderlo. Hier kan je op 8 juli terecht vanaf 16 uur.

De uitslagen van The Classic verschijnen dinsdag 9 juli exclusief in Het Belang van Limburg. Vanaf woensdag 10 juli zijn ze terug te vinden op www.dvvrunningtour.be (nieuw venster).

Kleurrijk vuurwerk
Maandagnacht om 23.30 uur start op de Kolmen weer een kleurrijk vuurwerkspektakel, de afsluiter van dé hoogdag van Looi Feest.

‘Looi Feest’ is een organisatie van de gemeentelijke Evenementencel, een initiatief van middenstand en gemeente.

 

  datum van het bericht: 12.06.2013

©Tessenderlo - LCP nv (nieuw venster) | Disclaimer Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
versie voor blinden en slechtzienden verlaten
BlindSurfer,december 2005 (nieuw venster)